Esimese etapi käigus investeeritakse autopargi uuendamisse 3,3 miljonit eurot, mille eest ostetakse sel aastal 165 Toyotat.
Tulika Takso juhatuse liikme Mati Saare sõnul järgib ettevõtte maailmatrende ning on võtnud südameasjaks keskkonnateadliku ja kütusesäästliku mõtteviisi. “Tulika Takso eesmärgiks on olla 2020. aasta lõpuks esimene Eesti taksoettevõte, mille autoparki kuuluvad ainult hübriidid ja autokütusena gaasi kasutatavad sõidukid,” ütleb Saar.

Järgmised 20 Eesti tänavatel Tulika nime all sõitma asuvat hübriidi kannavad Toyota uue lipulaeva Camry märki, mis naaseb Euroopa turule peale 14-aastast pausi. Kõik Tulika soetatud hübriidid saavad olema Toyotad.

Lisaks annab Amserv Auto käesoleval aastal Tulikale üle veel 65 LPG gaasiseadmetega varustatud Toyota Avensist, mis on ühtlasi viimased Eestisse saabuvad Avensised. Kokku sõidutavad käesoleval aastal Tulika Takso kliente 165 alternatiivkütusel töötavat Toyotat.

Amserv Auto juhatuse esimehe Margus Nõmmiku sõnul jagavad Toyota ja Tulika mitmeid põhiväärtusi, millest kõige olulisemateks on keskkonnasäästlikkus ja turvalisus. “Taksojuhtide töö on intensiivne, kuna taksoteenus peab olema kättesaadav ööpäevaringselt, samuti pole liiklusolud alati kerged, mistõttu on tehnoloogia lisa silmapaariga juhile suureks abiks ning asendamatu kokkupõrgete ennetamisel. Toyota ülikõrged turvalisuse standardid vastavad täielikult Tulika Takso kvaliteedinõuetele ja tagavad klientidele muretu sõidu,” kinnitab Nõmmik.

Tulika Takso on EEsti vanim ja suurim taksoettevõte, kes pakub teenust sõiduautode ja väikebussidega alates 1993. Aastast. Lisaks Tallinnale on võimalik telefoninumbrilt 1200 tellida taksot ka Tartus, Pärnus, Jõhvis, Rakveres ja Viljandis. Jõudsalt on suurenenud klientide hulk, kes kasutavad takso tellimiseks Tulika Taksole ja Tallink Taksole kuuluvat rakendust Taxofon. Tulika autopargis on üle 300 auto, millest valdav enamus ei ole vanemad kui 2,5 aastat.