Algselt 150 fotoga „Eestimaa kaunid fotod“ kommuuni raames alustanud pildipoes on tänaseks juba 260 fotot.

„Talve alguse puhul on lisatud ka eriline valik lumiseid ja jäiseid töid,“ ütles hobifotograafist kommuuni asutaja, igapäevaselt Pindi Kinnisvaras ettevõtjana tegutsev Peep Sooman.

Sooman rääkis, et fotograafide huvi pildipoega liituda on suur. Alles eile lisati poodi ka presidendilt korduvalt tunnustust saanud Gen Vagula tööd, lisaks on autorite hulgas mitmeid tunnustatud loodusfotograafe, muuhulgas maailmaklassi loodusajakirjas National Geographic avaldatud autorid Erik Mandre ja Karl Ander Adami ning ka rahvusvaheliselt korduvalt tunnustust saanud Andrei Reinol, Jan Lepamaa ja Vladimir Oja.

„Müük läheb päris kenasti, iga paari päeva tagant on tellimus, mis on Eestis seniste kõrgete hindade tõttu masside poolt tunnustamata tootekategooria kohta väga hea tulemus“, ütles Sooman vastuseks küsimusele, kuidas hiljuti ühisalgatusena käima läinud pildipoel läheb.

Kommuun „Eestimaa kaunid fotod“ on Eesti suurim, üle 17 000 fänniga fotokeskkond, kus esitletakse parimatest parimaid töid ning kus paljud pildid koguvad rohkem kui tuhat „like“ klikki. Kommuuni populaarseim töö on kogunud üle 3800 meeldimise ja seda on sõpradele jagatud ligi 1200 korda.

Kommuuni pildipood loodi Soomani sõnul selleks, et viia varasemalt pigem eksklusiivne ja kallis loodusfoto laiema publikuni, kus on fikseeritud soodad hinnad - autoritasu on 25 eurot, millele lisandub väljaprindikulu, millele on samuti koostööpartneriga kokku lepitud ülisoodsad hinnad.

Vaata Eesti fotograafide kauneid looduspilte siit.