Nii eile kui täna varahommikul saabusid Balti jaama ülipikad, lausa 14 vaguniga GoRaili rongikoosseisud Moskvast. Veidi hiljem saabusid ka Peterburist ja Moskvast käima pandud erirongid. Kokku võtab Balti jaam vastu seitse Venemaalt tulevat erirongi, üks neist läbib Tallinna Riia-Moskva marsruudil. Pikki rongikoosseise näeb Tallinnas terve järgneva nädala jooksul,  vähemalt 7. jaanuarini.

Go Raili arendusdirektor Jolan Ševtsov rääkis Ärilehele, et jõulude ja  aastavahetuse mölluks hakkas ettevõte valmistuma juba augustis ja varemgi, sest lisaks põhikoosseisule on vaja iga-aastane tehnohooldus teha ka lisakoosseisule. Nii peab juba pool aastat varem ette ennustama, kui suur võiks olla nõudlus Tallinna ja Venemaa vaheliseks rongiliikluseks käimasoleval perioodil. „Tegelikult  võib aga öelda, et rongid ongi nagu kummist, sest vaguneid paneme juurde
nõudlusele vastavalt. Kui ühel päeval võidakse piletikassast öelda, et konkreetseks reisiks enam kohti ei ole, siis tavaliselt soovitatakse seda paari päeva jooksul üle kontrollida, sest ehk on jälle vagun juurde pandud," rääkis Ševtsov.

Üle 15 vaguniga rongi siiski enam raudteele ei lubata. 15 vagunit ongi maksimaalne  rongi pikkus ning sel juhul mahub ühele reisile umbes 530 inimest.

GoRailil rekordiline aasta

Ševtsovi sõnul võib juba enne aastavahetuse perioodi lõppu öelda, et see aasta tuleb GoRailile rekordiline, eriti Peterburi suunal. „Oleme teinud ka reklaami, aga enim mängib siin rolli Tallinna populaarsus ja rongiga reisimise mugavus ning piiriületuse lihtsus. Jõulud elasime väga edukalt üle, loodetavasti lähevad ka uue aasta reisid tõrgeteta."

GoRaili hinnangul tuleb rongidega Eestisse jõulude ja aastavahetuse perioodil kokku 10 000 vene turisti.