LHV panga juhatuse esimehe Erki Kilu sõnul on uus pangakaart eelkõige mugav kliendile, ei pea enam kaasas kandma kaht kaarti. LHV väljastab edaspidi  vaid uusi mitme konto kaarte: „Selliseid kaarte antakse välja ma muljal maailmas, meile lähim näide on Soomes. Nüüd on uut tüüpi kaart jõudnud meie eestvedamisel ka Eestisse," rääkis Kilu.

Rahvusvahelise kaarditeenuste firma Mastercardi 2011. aasta uuringu andmetel sobib uus kaart maksmiseks vähemalt 97% Eesti müügipunktide kaardimaksete terminalides. Samuti toetavad kõik Eesti sularahaautomaadid LHV pangakaardi uusi funktsioone.

Eelkõige on uus LHV kaart deebetkaart, millele saab juurde võtta krediidilimiidi. Erki Kilu sõnul on krediit võimalus, mitte kohustus. „Kes ei soovi krediidikontot kasutada, saab jätta krediidikonto null-limiidiga. Kui tekib vajadus, on võimalik mugavalt taotleda krediidilimiiti ning kasutada edaspidi kaardi mõlemat poolt."

LHV on väljastanud tänaseks kokku umbes 23 000 pangakaarti.

Samaaegselt uuendas LHV ka internetipanka, milles ühendati uue kaardi omanikele arvelduskonto ja krediidikonto vaated.

Vaata videost Erki Kilu selgitust, mida peab uue kaardi kasutamisel silmas pidama:

Lisaks tutvustas LHV ka uut mobiilipanka, iOSile tuleb mobiilirakendus juba järgmisel nädalal, Androidi kasutajad peavad ootama uut aastat.