Saadetis sisaldab 0,7-liitriseid, 0,5-liitriseid ja 0,2-liitriseid Viru Valge viinasid ning on mõeldud müügiks Hiina viies erinevas piirkonnas - Xiamen, Wuhan, Ningbo, Tianjin ja Chongqing, teatas Liviko.

„Liviko on Viru Valge müüki Hiina turul juba kaks aastat ette valmistanud. Eesti tootja minek oma brändiga Hiina turule on suur saavutus. Täna Viru Valget teele saates on küll tunne, et vaimselt käib Eesti piir vastu Hiina müüri ning hüppab sellest ülegi,“ ütles Liviko juhataja Janek Kalvi.

Hiina turule eksporditaval Viru Valgel on hiinakeelsed etiketid, kuid samad pasunamehe ja vöökirjadega pudelid, mida siin Eestis ja teistes Viru Valge ekspordiriikides tuntakse.

„Aasia kontekstis on lisaks kultuurilistele eripäradele ja ka füüsilisele kaugusele põhiline keerukus leida õiged ja väärikad partnerid, kelle kaudu turule minna. Hiina Suursaatkond ja Hiina kaubandusesindus on olnud mõlemad suureks moraalseks toeks kontaktide vahendamisel ja vastastikuse usaldusväärsuse kinnitamisel Liviko ja Hiina kaubanduspartneri U-Transi vahel,“ ütles Liviko ekspordidirektor Neeme Naaris.

Stardikonteiner Viru Valget läks proovipartiina teele juba tänavu märtsis.

Livikole osutasid Hiina turule minekul hindamatut abi Hiina Suursaatkond, Hiina kaubandusesindus ja Eesti Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus ning riskide maandamisel toetas Kredex.

Liviko eksportis möödunud aastal 4,2 miljonit liitrit alkohoolseid jooke, mis moodustab 31 protsenti kogutoodangust. Liviko senised eksportturud on Läti, Leedu, Venemaa, Ukraina, Soome ja USA ja Jaapan. Liviko ekspordibtuntuimad brände nagu Vana Tallinna liköörid ja Viru Valge viinad.