Maksu- ja tolliameti peadirektor Marek Helm ütles avakõnes, et pea kümme aastat on möödas ajast, mil ühinesid maksuamet ja tolliamet ning täpselt sama kaua on oodatud ka ühisele pinnale kolimist, mis nüüd lõpuks teoks sai.

„See polnud meie jaoks lihtsalt kolimine, vaid ühe täiesti uue loo jutustamine," rõhutas Marek Helm.

Iga korrus esindab üht maakonda ja on sel viisil omamoodi sillaks osakondade ja maakondlike büroode vahel. Töökeskkond on maksuameti enda inimeste loodud ja kujundatud – näiteks kaunistavad kõigi korruste seinu meie töötajate poolt tehtud fotod.

„Riigiasutus peab olema avatud ja see avatus algab seestpoolt, seetõttu on ka meie uus maja kavandatud avatud kontori põhimõttel," ütles Helm. "Uue bürooga soovime edasi arendada organisatsioonikultuuri, muutes selle avatumaks ja läbipaistvamaks."

Selline on ameti peadirektor Marek Helmi uus töökoht.

Maksu-ja tolliameti peadirektori Marek Helmi uus töölaud

Vaata videost, kuidas näeb välja MTA uus maja seest ja väljast.

Võrreldes senisega paraneb ka juurdepääs teenindussaalile ja klientidel on rohkem parkimisvõimalusi. Kui Endla tänaval oli vaid paarkümmend parkimiskohta, mis olid alatasa hõivatud, siis maksuameti uue teenindussaali ümbruses on mitu suurt parklat. Nagu Helm videos ütles, on maksuameti klientidele kahe tunni jooksul parkimine tasuta, mis peaks olema piisav aeg, et asjad aetud saaks.
Samuti on lühikese jalutuskäigu kaugusel Ülemiste keskuse parkla.

Novembri algusest sõidab Ülemiste City’st läbi ka viis bussiliini, lähimad bussipeatused on Lõõtsa ja Dvigateli.

Vaata galeriid MTA uue maja avamisest.

"Maksu- ja tolliameti kolimisel Ülemiste Citysse kasvab linnaku töötajate arv märkimisväärselt ja see võimaldab meil jätkata linnaku arendamist terviklikuks keskkonnaks,“ kommenteeris Technopolis Ülemiste ASi juhatuse esimees Gert Jostov.

Ta lisas, et Ülemiste City jaoks on oluline siinsete rentnike mitmekesisus ning maksu- ja tolliamet toob ettevõtete kõrvale olulist täiendust. "Tahame, et Ülemiste City oleks tulevikulinn, kus erinevad organisatsioonid toetavad üksteist. Koostöö alus on koos töötamine ühiste eesmärkide nimel."