Selle nädala esmaspäeval, 25. novembril käisid Nasdaqi peakontoris New Yorgis külas aasta alguses Baltikumi parimate börsiettevõtete tunnustusürituse Nasdaq Baltic Awards võitjad LHV Group, Madara Cosmetics ja Ignitis Group. Nad osalesid ka traditsioonilisel börsipäeva lõpukella helistamise tseremoonial.

Ühtlasi kuvati Balti börside võitjatele erinevad tervitused ka Nasdaqi peakontori seinal, Times Square’i ääres asuval hiigelekraanil. Nii võiski eile Times Square’i ääres näha LHV Panga logo koos pildiga Eesti räppar Tommy Cashist. Loomulikult ei läinud reklaam ise LHV-le midagi maksma, sest sellised tervitused käivadki asja juurde. Eesti kapitalil tegutsev pank sai tänavu parimate investorsuhetega börsiettevõtte tiitli Baltikumis.

Rahandusminister Martin Helme (EKRE) postitas oktoobri keskpaigas sotsiaalmeedias pildid sellest, kuida New Yorgi Times Square’il üleval oleval NASDAQi peakontori suurel ekraanil jookseb tervitus tema nimega. Helme väitis, et tegu on väga suure reklaamiga Eestile, millegi väga harukordsega, mille hinda on raske rahas mõõta.

Rahandusminister läks lausa nii kuraasi täis, et ütles opositsioonis olevale Reformierakonnale: „Öelge veel, et me teeme Eesti mainele maailmas kahju. Makske kinni või tehke järgi, oravad!” Küll aga ei teadnud Helme neid sõnu õhku visates, et „oravad” jõudsid temast viis aastat ette. 2014. aastal oli toonase peaministri Taavi Rõivase visiidi ajal USA-s Times Square’il sarnane tervitus.

Börsikella helistamisel New Yorgis osalesid LHV Groupi juhataja Madis Toomsalu, Läti kosmeetikatootja Madara Cosmeticsi asutaja ja juht Lotte Tisenkopfa-Iltnere ja Leedu energiaettevõtte Ignitis Groupi juht Darius Maikštėnas.