Kalaranna tn 8 asuvale kinnistule Tallinnas kerkib kahe esimese arendusetapi jooksul kaheksa hoonet 240 korteri, äripindade ning maa-aluse parklaga, teatasid ettevõtted meediale. Projekti, mille maksumus küündib üle 40 miljoni euro, rahastab LHV Pank.

Elamukvartali lahutamatuks osaks on läbimõeldud maastikuarhitektuur ning rannapromenaad, kus säilitatakse suuresti olemasolev looduslik keskkond. Projekteerimis- ning ehitustööd viiakse läbi väiksemate etappidena ning töödega on planeeritud alustada esimesel võimalusel.

Rajatakse oma park

Pro Kapital Grupi tegevjuhi Paolo Michelozzi sõnul on tegemist tervikliku keskkonnaga, kus kohtuvad kaasaegne suurlinnalik arhitektuur, läbimõeldud kasutajakogemus läbi kvaliteedi ja esteetika ning avalik linnaruum.

"Kalaranna elurajoon on projekt, mis annab ehitajale võimaluse end professionaalselt tõestada, kuna merelähedane ehitamine seab insenertehnilistele lahendustele väga kõrged nõudmised," ütles Nordecon AS-i juhatuse esimees Gerd Müller.

Tema sõnul on Kalaranna piirkond tuntud nii kohalike kui turistide seas. "Elamute ümber loodavas maastikukujunduses väärtustatakse vaateid merele ja ümbritsevatele olulistele kohtadele nagu Linnahall, Patarei, Kultuurikatel ja Oleviste kirik," märkis Müller.

Kalaranna Kvartali arendamisel rajatakse muuhulgas ka Kalaranna park, mis pakub mitmekülgseid võimalusi vaba aja veetmiseks näiteks väliürituste, uisuplatsi ja mänguväljakute näol. Parkimine on täielikult viidud maa alla.

Rannapromenaad saab alguse Kalaranna tänavalt, külgnedes Kalasadama basseiniga ning jätkudes Lennusadama suunal. Säilitatakse looduslik rannajoon olemasoleva liivarannaga.

Kalaranna Kvartali arhitektideks on Mihkel Tüür ja Ott Kadarik ühes Kadarik Tüür Arhitektid arhitektide meeskonnaga. Kalaranna Kvartali ligi 39 000 m2 suurune ala ehitatakse kolmes etapis. Kokku ehitatakse kaksteist hoonet, mille brutopind on kokku ligi 38 300 m2.

Hooned tulevad nelja- ja viiekorruselistena

Rajatavad hooned külgnevad Linnahalli ja Kalaranna pargiga ning on planeeritud nelja- ja viiekorruselistena. Fassaadiviimistlus on erineva tooni ja struktuuriga: kasutatakse näiteks looduskivi, puitu, alumiinium-komposiitplaati ning tellist.

Vastavalt detailplaneeringule on kinnistule kavandatud ühekorruseline 20 000 m2 suurune maa-alune parkla ligi 450 parkimiskohaga. Kahe esimese ehitusetapi lõpuks arendatakse välja orienteeruvalt 31 500 m2 suurune maa-ala kaheksa hoonet brutopinnaga ligi 25 600 m2 ning 2/3 maa-alusest parklast ligi 370 parkimiskohaga.

Igasse hoonesse on projekteeritud lift. Hoonete esimestele korrustele on planeeritud äripinnad, millele on juurdepääs tänavalt. Lisaks äripindadele paiknevad esimestel korrustel sissepääsud kortermajade trepikodadesse ja hoiuruumidesse, kus on võimalik hoida lapsevankreid või jalgrattaid.