Viktoria Korpan PPA kommunikatsioonibüroost saatis numbrid tänase päeva kella 14:00 seisuga.

Kõigis PPA teenindustes üle Eesti on selleks ajaks sertifikaatide uuendamise teenust kasutatud kokku 1300 korda, sellest suurematest teenindustest:

Tammsaare 190 korda, Tartu 170, Pinna 160, Narva160, Pärnu 130, Jõhvi 100

Kolmapäeval oli kokku sertifikaatide teenuse teenindamist 2230 korral. Eilse päeva jooksul uuendas oma kaartide sertifikaate kauguuendamise teel 3349 inimest.

Reedel on kõik PPA teenindused suletud, kuid peatatud sertifikaatidega ID-kaarte saab iseseisvalt kauguuendada oma arvutis veel selle laupäeva hilisõhtuni. Infot kauguuendamise kohta leiab kodulehelt id.ee.

Sertifikaatide uuendamist vajasid alates 2014. aasta 16. oktoobrist väljastatud ID-kaardid ning detsembrist väljastatud e-residendi, elamisloa- ja digi-ID-kaardid. Alates 26. oktoobrist 2017 välja antud ID-kaardid on juba uuendatud tarkvaraga ja neid kaarte ise enam uuendama ei pea. Samuti ei pea kaardi sertifikaate uuendama siis, kui neid on pärast 24. oktoobrit 2017 juba uuendatud.

Sertifikaate ei pea uuendama ka need inimesed, kes ei kasuta kunagi oma ID-kaardi PIN-koode. ID-kaart kehtib isikut tõendava dokumendina sellel märgitud kuupäevani. Samuti saab uuendamata sertifikaatidega ID-kaarti kasutada nii kliendikaardina kui ka apteegis digiretsepti esitamiseks.