Liven Kinnisvara arendatava kortermaja Central Residence ehitushanke võitis Nordecon AS, kes rajab hoone, millest ligi kaks kolmandikku on välja müüdud enne kopa maasse löömist.

Liven Kinnisvara partneri Andres Aaviku sõnul on Central Residence ostuhuvi poolest Lasnamäe, aga ehk kogu Tallinna kuumim objekt. Enam kui 60% korterite müümine enne igasuguse ehitustegevuse algust on tema sõnul omalaadne rekord. „Olen kinnisvara valdkonnas tegutsenud pikka aega, kuid säärast huvi kohtan esimest korda," ütles Aavik. „Tulevane koduomanik usaldab meid ja on kindel, et saab kvaliteetse eluaseme. Meie ülesanne on seda usaldust parimal võimalikul moel õigustada ning selleks on parim partner kahtlemata Nordecon," rääkis Andres Aavik.

Aadressil Virbi 8 asuva Central Residence'i esimese etapi, viiekordse hoone ehitus algab juba 2016. aasta jaanuaris ning see valmib sama aasta lõpuks. Hoone maksumuseks kujuneb alla 3 miljoni euro.

„Skandinaavias, Suurbritannias ja mujal arenenud kinnisvaraturuga riikides on korterite ettemüümine täiesti tavaline, sest inimesed usaldavad arendaja ning ehitaja kvaliteeti. Võib öelda, et oleme teel uude ajajärku," rääkis Andres Aavik. „Nii meie kui Nordecon oleme kogenud, mistõttu valime projekte äärmiselt hoolikalt, keskendudes sellele, kuidas pakkuda parimat hinna ja kvaliteedi suhet."

„Oleme viimasel ajal oma elamuehituse segmenti oluliselt kasvatanud nii läbi heade koostööpartnerite tellimuste kui ka omaarenduste näol," sõnas Nordecon ASi juhatuse liige Erkki Suurorg. „Mitmed kortermajade projektid on olnud meile edukad ka olukordades, kus oleme vaid ehitaja rollis. Usume, et ka nüüd langes Liveni valik just meile kui tugevale ja kvaliteetset lõpptulemust tagavale partnerile. Jaanuari alguses alustame esimese etapi ehitustöödega ja loodetavasti õnnestub sõlmida ka teise ehitusetapi ehitustööde leping."

Central Residence'i teise etapina valmib viiekordse hoone kõrvale 16-kordne kõrghoone. Selle huviliste registreerimisega on juba alustatud. Central Residence'i teevad eriliseks ülimalt läbimõeldud lahendused alates parkimisest kuni turvasüsteemideni.

See on esimene korterelamu Eestis, kus koostöös turvafirmaga G4S pakutakse läbimõeldud valveteenust. St et valvatud on nii elu- kui üldruumid ning igal panipaigal on eraldi valve. Samuti on valvatud kogu hoone territoorium ning ühtses võrgus on ka tulekahjualarmid. Vajalikud seadmed paigaldatakse ehituse käigus ehk uus koduomanik selle pärast enam muretsema ei pea. Central Residence'i arhitekt on Raiko Reinson Nord Projektist.

Andres Aaviku sõnul näitab Central Residence'i positiivne kogemus, et koduostja pöörab varasemast oluliselt enam tähelepanu detailidele nagu energiatõhusus, siseviimistlus ja -kujundus. Samuti on oluline pereelu ja elustiili toetavate võimaluste lähedus nagu kool, lasteaed, kauplused ja sportimisvõimalused.