Soon pealkirjastas teate sõjareporteri otsekohesusega: "Moskva Pank kaaperdab Krediidipanka - avalikkus, tulge appi!"

Meilis ütleb ta lakooniliselt: "Pöördun Teie poole palvega tulla kohe Krediidipanga aktsionäride erakorralisele koosolekule, mis hetkel toimub, ja kus Moskva Pank üritab ebaseaduslikult väikeaktsionäridelt hääli ära võtta, et saavutada kontroll panga üle."

"Aktsionäride koosoleku alguses valis Moskva Pank koosolekujuhiks enda esindaja. Peale seda tegi enamusaktsionär avalduse, etkuna kolm väikeaktsionäri teevad koostööd, siis peaks kokkuvõtvalt nende osa käsitlema olulise osalusega, mis peaks olemafinantsinspektsioonis registreeritud," ütles Krediidipangakommunikatsioonijuht Allan Soon BNS-ile.

Kuivõrd olulist osalust registreeritud pole, siis tegienamusaktsionär ettepaneku arvestada 23 protsendi häälte asemelkolme vähemusaktsionäride häälte hulgaks vaid 10 protsenti miinusüks hääl, mille ka koosoleku juht rahuldas, rääkis Soon. Ta lisas,et olulise osaluse ja koostöö kohta saavad teha otsuse vaidfinantsinspektsioon või kohus, aga selline otsus puudub.

Sooni hinnangul sellest tegevusest piisab, et vahetada väljapanga nõukogu liikmed Andrus Kluge ja Ain Soidla Moskva Pangaesindajatega.

Krediidipanga nõukoguliikmete tagasikutsumiseks on vaja 66protsenti aktsionäride häältest. Moskva Panga käes on ligi 60protsenti ning tagasikutsumiseks oli vaja leida liitlane väiksemateaktsionäride hulgas, või välistada osa häältest.

Järgnevalt saate vaadata fotosid koosolekult: