Eesti ettevõte Timbeco ülesandeks oli toota ja paigaldada katuse- ja fassaadielemendid. Alustuseks pidi ettevõte tootma näidiselemente, mis on selliste suurte projektide puhul tavaline praktika. Timbeco tehas tootis näidisena ühe suure 12-meetrise katuseelemendi ja ühe fassaadielemendi. "Et tellija saaks parema ülevaate fassaadilahenduse sobivusest tõstsime elemendi sellisele kõrgusele, mis oli lähedane tegelikule seinakõrgusele objektil," ütles ettevõtte turundusjuht Erki Muru.

Hoonel on kolm korrust, mis kõik on erinevate funktsioonidega. Esimesel korrusel on kino, kohvik-restoran ja erinevad multifunktsionaalsed saalid. Teisel korrusel asuvad muusika ja video stuudiod ning käsitöölistele mõeldud ruumid. Kolmas korrus on aga mõeldud raamatukogu tarbeks, kus on enam kui 100 000 raamatut. Külastajatele on avatud ka suur terrass.

Kolmanda korruse lund jäljendava ja valge digiprindiga klaasfassaadid ehk hoone kõige silmatorkavam osa on samuti Eesti ettevõtte kätetöö. AS Windoor tarnis Soome 4500 ruutmeetrit ja mitmeid tonne klaasfassaade. Tellimuse eest 4 miljoni eurose arve esitanud Windoori juht Mailis Lintlom ütles, et hoone on Soome viimase aja ehitustest keerulisima konstruktsiooniga.

"Kolmas korrus kannab soomekeelset nime Kirjataivas, mida võib eesti keelde tõlkida ka Raamatuparadiisina. Korruselt avanevad 360-kraadised vaated Soome parlamendi Edukunta hoonele, Kiasma nüüdiskunsti muuseumile, Musiikitalo ja Finlandiatalo hoonetele." Lintlom kiitis ka hoone ehituse läbimõeldust ehk projekteerijad kandsid hoolt selle eest, et hoones oleks palju ruumi ning kommunikatsioonid oleksid kavalalt peidetud. "Näiteks on osa ventilatsioonitorusid paigutatud raamaturiiulite sisse."

Helsinki keskraamatukogu kõrval on Windoor kaasatud ka järgmise aasta sügisel valmiva, Helsingi uueks linnasüdameks pürgiva Soome suurima kaubanduskeskuse Mall of Tripla kvartali ehitusse.

Delfi on kohal ka tänasel raamatukogu avamisel. Kui ülalolevast galeriist saab näha suursuguse objekti ehitusprotsessi, siis alljärgnevast galeriis saab näha, kuidas rahvas uhke hoone vastu võttis: