Tallink Grupp tütarettevõte Tallinn Stockholm Line Ltd. on jõudnud kokkuleppele Skandinaavia päritolu ostjaga Regina Baltica müügiks. Laev on planeeritud anda üle hiljemalt 2015. aasta aprillis.

Tallink Grupp tütarettevõte Tallink Swedish Line Ltd. ning Bridgemans Services Ltd. on aga jõudnud kokkuleppele Silja Festivali müügiks. Laev on planeeritud anda Bridgemans Services Ltd. käsutusse hiljemalt 2015. aasta aprillis.

Poolte kokkuleppel tehingute summat ei avaldata.

Tallinki kinnitusel ei avalda tehingud olulist mõju Tallink Grupi konsolideeritud majandustulemusele.

Saadav rahavoog tugevdab Kontserni finantspositsiooni toetades dividendide makset, investeeringuid ning laenude tagasimakseid, seisab börsiteates.

Regina Baltica ajalugu

Tallinki kätte sattus laev 2000. aasta lõpus ning see hakkas sõitma Tallinn-Stockholm liinil. 2004. aastal lisandus vahepeatus Mariehamn, et pärast Eesti astumist Euroopa Liitu saaks laeval müüa tax free ehk maksuvaba kaupa.

2005. aastal sõitis laev Stockholmi saarestikus madalikule, keegi viga ei saanud. 2006. aastal hakkas Regina Baltica asemel liinil sõitma Romantika. Vana laev suunati Läti lipu all liinile Riia-Stockholm.

2009. aastal sõitis laev firma Acciona Trasmediterranea jaoks liinil Almeria (Hispaania-Nador (Maroko).

2010. aastal sõitis see lühikest aega eestlastest tehnilise meeskonnaga Fääri saarte liinil Tvøroyri-Tórshavn.

2012. aastal tegutses laev Inglismaal ujuvhotellina sajakonna tuulikupargi ehitaja majutamiseks.

Silja Festivali ajalugu

1994. aastal hakkas Silja Festival sõitma liinil Helsingi-Tallinn. 1997. aastal naasis laev liinile Turu-Stockholm kus ta oli sõitnud varem. 2007. aasta aprillis teatas Silja Line'i omanik Tallink, et 2008. aasta suvel asendatakse Silja Festival sel liinil Galaxyga ning Silja Festival suunatakse liinile Riia-Stockholm.

Silja Festival sõitis Riia-Stockholmi liinil 2. augustist 2008 kuni 3. maini 2013. Selleks kanti laev Läti laevaregistrisse ja maaliti pardale Tallinki logo.

28. jaanuaril 2014 väljus Silja Festival Tallinnast Kitimati sadamasse Kanadas. Teekonna pikkuseks tuli 11 435 meremiili. See on pikim reis, mille on Tallinki laev teinud. Kitimati sadamas vajati laeva tööliste majutamiseks. Rendileping tehti üheks aastaks, võimalusega seda pikendada või laev ära osta.
Silja Festival