Esimest Baltimaade pitsaautomaati tutvustas Itaalia-Leedu kaubanduskoda laadal Italian food for Baltics.

Automaadi tööks on tarvis kvaliteetset internetiühendust ning elektrit. Traditsiooniline, 27cm läbimõõduga Itaalia pitsa valmib vähem kui kolme minutiga ning automaat töötab ööpäevaringselt.


CiboLabsi asutaja ning automaadi loonud insener Claudio Torghele rääkis, et automaat suudab valmistada nelja tüüpi pitsat (Margarita, Peperroni, singipitsa ning Dolomiti). Tellimuse eest saab maksta pangakaardiga või mobiilimaksega, kuid lisada on võimalik ka sularahamakse mehhanism.

Pitsat hakkab automaat valmistama pärast makse tasumist: valmistab taigna, rullib selle laiali, lisab vajalikud katted ning küpsetab. Automaati tuleb täita 100 pitsa valmimise järel. Pitsa sortimenti saab muuta vastavalt sellele, millises riigis seda kasutatakse.

Delfi andmetel töötavad automaadid juba Austraalisa, Lõuna-Koreas ja teistes Aasia riikides, aga ka Itaalias, Horvaatias, Rumeenias ning Suurbritannias. Praegu on valmistajad keskendunud automaatide levitamisele Ameerikas ning Euroopas. Neil turgudel plaanitakse kasutusele võtta 150 pitsaautomaati.