Kui tänane Ärileht kirjutas, et linnahalli ca 20 miljonit maksvale kõrvalkrundile on ostuhuvilisi mitmeid ja Tallinna linnapea ametis olev Taavi Aas on lubanud 2,6 hektari suuruse krundi ka enampakkumisele panna, siis täna toimunud avalikul arutelul oli nägemusi ja ettepanekuid nii linnahalli kui kõnealuse kõrvalkrundi funktsioonidest mitmeid.

Peamine mure, mis arutelu ja eskiisi tutvustamist kuulama tulnud arhitektidel ja teistel huvilistel linnale südamele oli panna, oli pigem linnahalli ümbruse liikluskorraldus ja inimmasside kiire liikumasaamise võimalikkus nii kontserditele-konverentsidele kui ka näiteks ooperiteatrisse tulekuks ja sealt minekuks.

Arhitekt Toomas Paaver võttis arutluses sõna, et kui linnahalli renoveerimine teoks saab ning ka selle kõrvale elu- ja büroohooned kerkivad, siis mõtlema peab ka uueks kesklinnaks saavale alale avaruse jätmisest. "Linnahall vajab enda ümber nii haljastatud ruumi kui avarust. See koht saab olema tulevikus samuti kesklinn ja seal peab olema mereäärset hingamisruumi," rääkis Paaver.

Arutelul olid kohal ka Tallinna Sadama kinnisvarasuuna juht Ahto Ader ning ärimees Hillar Teder koos tema Admiraliteedibasseini äärset arendust juhtiva poja Rauno Tederiga. Nemad koos esitlesid ka enda ettepanekuid just ooperiteatri rajamiseks linnahalli ja mere vahelisele osale ning Ader toonitas, et linna plaan teha (linnahalli esisest) jäähallist parkimismaja, ei ole hea mõte.

"Tallinna Sadam on linnahalli arendusest huvitatud just sellepärast, et saaksime koos planeerida ja arvesse võtta ideid ja lahendusi ja Sadamale kuuluva krundi osas. Meil oleks vaja, et sadamast tulijad saaksid mööda nt bulvareid kesklinna, aga ükski arendaja ei taha olla parkimismaja tagahoovis. Jäähall on sellisena nagu sein meil ees."

Kohal oli ka linnahalli nõukogu esimees, nukuteatrist vallandatuna hoobilt linnavalitsusse tööle läinud Meelis Pai, kes rõhutas siiski, et linna mõte on teha jäähallist parkimismaja. Linnahalli enda mõttes on antud juba kontserdi- või konverentsisaalideks mõeldud ruumide akustikalahenduste väljatöötamine New Yorgi tippakustikule analüüsimiseks. Linnahalli peaks tulema 7 saali.