Sel aastal maksab kõige kallim pudel vahujoogiga mitme suurejoonelise maja hinna.

Šampus sai alates 17. sajandist kuninglikuks joogiks, sest just kuningakodades joodi seda ohtralt. Seda hakati tarbima pidulikel puhkudel ja kogunemistel. Alles 19. sajandi lõpust hakkas šampusepudeleid leiduma ka keskklassi inimeste kodudes, see näitas, et nad on edukad või teel tippu.

Siiani on šampus jõukuse ja staatuse märk. Kuulsused riputavad tänapäeval endast sotsiaalmeediasse pilte, hoides käes viimase margi šampusepudeleid. Tootjad rõhuvad samuti elitaarsusele ning just seetõttu antakse välja ka väga kalleid partiisid.

Niisiis, trummid põrisevad, koerad lõrisevad... 2013. aasta kõige kallim šampus on Gout de Diamant Brut Diamond Champagne ja see maksab „kõigest" 1,2 miljonit naela pudeli eest. See teeb üle 1,4 miljoni euro. Šampus selles pudelis on toodetud Chapuy poolt. See valiti Champagne Business Newsi poolt 2012. aasta parima maitse kategooria võitjaks. 

Loomulikult ei ole aga vedelik ise see, mis teeb pudeli väärtuseks 1,4 miljonit. Selleks on pudel, mille on loonud Briti disainer Alexander Amosu. Sellel asuv logo on tehtud valgest kullast, logo sees on 19-karaadine teemant. Ka pudeli etikett on tehtud 18-karaadisest valgest kullast. Pudeli omaniku nimi graveeritakse etiketile. Iga pudel on tehtud käsitsi ning ühe sellise tegemine võtab aega 100 töötundi.  Kohalikust supermarketist seda muidugi ei leia, seda toodetakse üldse kokku 10 pudelit.

Eestis peaks ligi 43 500 pensionäri oma ühe kuu pensioni ära andma, et üks selline pudel soetada (2013. aasta kolmanda kvartali keskmine vanaduspension oli 328,8 eurot kuus).

Vaata pilte sellest imepudelist siit.