„Maakri Kvartalis (Maakri 19/21) on praeguseks valminud valdav osa uushoonestuse vaivundamentidest ja maa-alusest parkimiskorrusest. Umbes kuu aega tagasi pingestasime uue alajaama, mis varustab kogu kvartalit. Maakri Kvartali arendamine kulgeb plaanipäraselt ja uushoonestus valmib 2017. aastal," selgitas projektijuht Jaan Erelt.

Maakri kvartalisse peaks kerkima 110-meetrine majamürakas. Pigem parvlaevade ärimehena tuntud Olav Miili firma Taali Grupp on sõlminud lepingu ehitusfirmaga Oma Ehitaja.

Pärast 10 aastat kestnud projekteerimistöid ja juba 2001. aastal algatatud detailplaneeringut kavandatakse järgmise kolme aastaga püstitada Tornimäele 110-meetrine kõrghoone. Projekteerija, arhitektibüroo ARS Projekt on 30-korruselise kõrghoone kõrvale kavandanud ka 10-korruselise ärihoone, mille esimesel neljal korrusel asub parkla.

Rävala puiestee ja Maakri tänava nurgal paiknevale 0,52 hektari suurusele kinnistule peaks tulema kokku 18 700 ruutmeetrit üüripinda. Eluruume kummassegi hoonesse ei tule.

Maakri arenduse projektijuht on Eften Capital, mille üks asutaja ja nõukogu liige on kinnistu omanik Olav Miil. Efteni tegevjuht Viljar Arakas ütles 2014. aasta jaanuaris Ärilehele, et kinnisvarahaldusfirma nõustab Miili nii ehituse, väljaüürimise kui ka hilisema valitsemise käigus.

Araka sõnul on aga hoonete maksumust veel vara öelda. „Ehitusperiood on niivõrd pikk ja hinnad võivad oluliselt muutuda,” nentis Arakas toona.

Esmaspäeval veidi enne keskpäeva ehitusel igatahes töid ei toimunud.