Ärileht tundis huvi, millist kinnisvara endised välisluurajad omasid. Ühtlasi olgu öeldud, et nimetatud viiel isikul võis olla nn mitu elulugu. Kuigi nad olid Teabeameti palgalehel, võisid nad töötada erinevates ametites üle Eesti, kusjuures tööandjad ei teadnud tõenäoliselt nende Teabeameti taustast midagi.

Näiteks välisministeeriumi diplomaatilise julgeoleku osakonna peadirektoril, endisel kaitsepolitseinikul Pavel Kotkinil (38) on koos elukaaslasega Tallinnas, Nõmmel Sarve tänaval 2221m2 kinnistu, millele on seatud 198 000eurone hüpoteek SEB panga kasuks. Kohus arestis sellest Kotkini osa Eesti riigi kasuks 30. mai määruse alusel.

Endisel keskkriminaalpolitseinikul, 1998-2000aastatel Eesti-Soome sideohvitserina töötanud Sven Randlasel (41) on koos elukaaslasega Tallinnas, Pirital Uduselja tänaval 95m2 korter. Elamisele on seatud 3,38 miljoni kroonine hüpoteek. Ka Randlase korteriosale seadis kohus aresti maikuu lõpus.

Randlane alustas teenistust 1992. aastal Tallinna politseiprefektuuris. 1995. aastal nimetas politsei toonane peadirektor Herman Simm ta Eesti Ekspressi andmetel keskkriminaalpolitsei majandusgrupi nooreminspektoriks. 2000. aastal tuli ta Soomest tagasi ja lahkus politseist omal soovil, pärast seda kadus tema nimi ajaleheuudistest.

Väikeettevõtja Lauri Vihulal (44) on Harku vallas, Viti külas 17 000m2 elamumaad. Sellegi käsutamine on juuni keskpaigast keelatud. Maatükile on seatud kaks hüpoteeki kokku 690 000 krooni väärtuses Hansapanga kasuks.

Eesti kahekordsel bridžimeistril Ines Piibelehel (50) on Tallinnas, Allika tänaval 86,2m2 korter. Korterile on seatud 1,118 miljoni kroonine hüpoteek Hansapanga kasuks. Samuti on korterile seatud 45 000eurone kohtulik hüpoteek Eesti Vabariigi kasuks, lisaks kehtib keelumärge käsutamise keelamiseks.

Bridžiguru Ines Piibeleht on paremini tuntud kui Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia endine lektor ja Tallinna Ülikooli humanitaarinstituudi doktorant. Ta kirjutas 2011. aastal teadusartikli "Moe fenomen". 1999-2000 sai proua Piibeleht Muusikaakadeemiast külalisõppejõu stipendiumi.

Kõige rohkem kinnisvara on Teabeameti endisel operatsioonide osakonna juhil, kokaiinitarvitajal Sergei Bõstrovil. Tal on majake ja väike korter Türil, Ravila tänaval. Neile ei ole hüpoteeke seatud.

Samuti on Bõstrovil korter Paides, Soo tänaval. Sellele on seatud 55 000kroonine hüpoteek SEB panga kasuks.

Kiili vallas, Kangru külas on perekond Bõstrovil ühisomandis ka 108,4m2 korter, sellele on seatud 2,6 miljoni kroonine hüpoteek hansapanga kasuks.

Järgnevalt saate vaadata fotosid Pavel Kotkini ja Sergei Bõstrovi kinnistutest: