"Me näeme liikuva pildi - video ja televisiooni - kasvu ja klientide huvi selle vastu," sõnas EMT juhatuse esimees Valdo Kalm esitlusel ning lisas, et kuna eestimaalane vaatab televiisorit keskmiselt üle kolme tunni ööpäevas, siis mobiil-tv saab ettevõtte klientidele olema kindlasti väga suure lisaväärtusega.

EMT tehnoloogiadirektori Tiit Tammiste sõnul kasvavad mobiilsideseadmete kaudu liikuvad andmemahud kiiresti. "Eelmise aasta andmemaht, mis käis läbi mobiilsideseadmete, oli kaheksa korda suurem kui aastal 2000 kogu internetiliikluse maht," sõnas Tammiste.

Järgmiseks neljaks aasta jooksul kasvab andmeside maht maailmas erinevate analüütikute ennustuste järgi 18-25 korda.

"Meie enda andmeside maht eelmisel aastal kolmekordistus," ütles Tammiste EMT-d näiteks tuues.

Ennustatakse, et aastal 2016 moodustab 70 protsenti interneti sisust HD-kvaliteediga videopilt.

Kui eelmise aasta lõpuks oli EMT püsti pannud 106 4-G jaama ning sellega oli kaetud 30 protsenti elanikkonnast, siis käesoleva aasta lõpuks lisandub paarsada 4G-d edastavat jaama, mis peaks katma umbes 70 protsenti elanikkonnast.

Eelmisel aastal kulus võrgule umbes 20 miljonit eurot ning käesoleval aastal on Tammiste sõnul plaanis investeerida sellest 10-15 protsenti enam. Võrk valmib 2014. aasta lõpuks.

"Tänaseks on tippkiirus 100 megabitti sekundis. Me ise ütleme, et kui võrk ei ole väga koormatud, siis normaalne kiirus võiks olla kusagil 60 megabitti sekundis. Kui see kukub alla 20 megabiti sekundis, siis on meil juba mure ning midagi on viltu," sõnas Tammiste ning nentis, et selliseid üksikuid häireid võib olemasolevatel klientidel võrgu pideva ehituse tõttu esineda.

Pilootprojektis osaleva Delfi IT-juht Mait Tafenau ütles Delfi on 4G mobiil-tv-d kasutanud telematerjali edastamiseks ning kui varem sõltus otseülekanne töökorras kaablist, siis 4G on juurde andnud mobiilsust ning vabadust edastada pilti sealt, kus parasjagu vaja on.