Meeleavalduse korraldajate sõnul peaksid Talllinna Linnavalitsus ja Tallinna Linnavolikogu peatama igasuguse uute kaubanduskeskuste rajamise linnas, arvestades, et neile on e-poodide näol olemas alternatiiv.

Meeleavaldusel hüüti loosungeid nagu: “E-pood - hea, kaubanduskeskus – halb.” Meeleavaldajad kutsusid kaubanduskeskuse poole suunduvaid inimesi hoopis perega lähedal asuvasse Tallinna Loomaaeda minema. Kaubanduskeskuse parkla poole lubavat foorituld ootavatel autojuhtidel soovitati ummikus istumise asemel midagi targemat teha.

“Elame 21. sajandil, kus enamikku kaubanduskeskustes müüdavast kaubast saab osta e-poodidest soodsamalt, kiiremini, järjekorras seismata ja parkimiskohta otsimata. Kaubanduskeskused on keskkonnavaenulikud ja ebavajalikud liigkasuvõtjad ning pole ühtegi põhjust neid linna juurde rajada,” ütles meelavalduse üks korraldajaid Hans-Erich Liivik.

Meelavalduse kaaskorraldaja Enrico Buntseli sõnul võiksid inimesed kaubanduskeskustes aja raiskamise asemel rohkem perega koos olla ja värskes õhus liikuda.

“Arvestades seda kui suured on kaubanduskeskuste nõutavad üürid, pole ime, et kaubad on e-poodides 20-30% kallimad kui e-poodides. Kui keskmine Eesti pere ostaks rohkem e-poodidest, siis jääks neile aasta lõikes kindlasti rohkem raha kätte, kui praegu plaanitavast sotsiaalmaksu langetamisest. Selleks ei peaks ühtegi teist maksu tõstma ega millegi vajaliku arvel koonerdama,” lisas Buntsel.

Meeleavalduse korraldajad on noored Eesti ettevõtjad, kes on hiljuti alustanud oma esimese e-äriga ning rajanud internetikaubamaja Reset, mille missiooniks on propageerida keskkonnasäästlikku ostlemist.