1972. aastal ehitatud alus käis ka mullu Muuga sadamas kümmekond päeva remontöödel, kinnitas Tallinna Sadama juhatuse esimees Valdo Kalm ja märkis, et Solitaire on tõesti taas sadamas.

“Laev on tänavu meil juba kaks nädalat sees olnud ja seal toimuvad remonttööd,” lausus Kalm. "Solitaire jääb veel mõneks ajaks sisse."

Maailma suurim torupaigalduslaeva tegevust võib mõjutada ka see, et Taani venitab maagaasi torujuhtme ehituseks vajalike lubade andmisega. Seetõttu võib torujuhtme valmimine venida kuni kaheksa kuud, kirjutas Reuters 8. augustil.

Lisaks ripub Damoklese mõõgana torujuhtme ehitajate kohal USA võimalikud sanktsioonid.

USA senati välissuhete komitee kiitis heaks Venemaa gaasitoru Nord Stream 2 vastased sanktsioonid, teatas augusti alguses RIA Novosti.

Sanktsioonid puudutavad torujuhtme Nord Stream 2 avamere lõiguga tegelevate laevasid ning nendega seotud üksusi ja isikuid. Eelnõuga soovitakse keelata USA-sse sisenemine ja kehtestada varade külmutamine isikutele, kes on seotud laevade müügiga, rentimisega, pakkumisega või teenuste osutamisega Venemaa torujuhtmete vähemalt 30 meetri sügavusele merre laskmisel.

Eelnõu peab läbima hääletuse senatis, seejärel esindajatekojas ning positiivse otsuse korral peab saama heakskiidu president Donald Trumpilt.