Delegatsiooni, kuhu kuulus ka Nordrhein-Westfaleni Liidumaa parlamendi CDU fraktsiooni juht ja Saksamaa Kristlik-Demokraatliku Liidu aseesimees üleriigilisel tasandil Armin Laschet, võttis vastu ettevõtte asutaja ja tegevjuht Priit Alamäe, kelle sõnul on visiidi eesmärk vahetada kogemusi, tutvustada maailmas hästi tuntud ning tunnustatud Eesti e-riigi lahendusi, rääkida e-riigi toimimispõhimõtetest, mis on olnud eduloo taga ning mis võiks olla tulevikuvaade.

Alamäe rõhutas kohtumisel delegatsiooniga, et Eesti e-riigi edu ei ole taganud pelgalt hea tehnoloogiline võimekus ja oskused luua häid IT-lahendusi, selle võtmeks on olnud julged ja mõjukad otsused, mis on andnud võimaluse muuta seniseid tavasid ja süsteeme, riigi ning era- või juriidilise isiku vaheliste suhete toimimispõhimõtteid ja seadusandlust.

Nordrhein-Westfaleni Liidumaa sisemajanduse kogutoodang ulatus 2014. aastal üle 600 miljardi euroni, moodustades Saksamaa SKT-st viiendiku ning ühtlasi võib seda pidada riigi IT-valdkonna keskuseks.

„Liidumaa parlamendi CDU fraktsiooni delegatsiooni visiit on märgilise tähtsusega ning kinnitab huvi sõprussuhete ja koostöö tihendamiseks ning avab selleks loodetavasti võimalusi,” ütles Alamäe.

Majandusajakirja Fortune hinnangul on Nordrhein-Westfalenis nelja maailma top 100 suurima ettevõtte hulka kuuluva firma peakorter.

Liidumaalt juhitakse mitmeid suurettevõtteid, nagu energiakontserne E.ON ja RWE, jaekaubandusgruppe Metro, Aldi Nord, Aldi Süd, Rewe, farmaatsiaettevõtet Bayer, telekommunikatsiooniettevõtet Deutsche Telekom, posti- ja logistikafirmat Deutsche Post, masinatööstuskontserni ThyssenKrupp ja mitmeid teisi.