Festivalikaubandus on Õllesummeril täies hoos. Delfi fotograaf püüdis kinni strateegiliselt oluliste kaupade hinnad, ilma milleta poleks Õllesummer Õllesummer. Lööge oma eeldatav eelarve kokku ja varustage end sularahaga.

Õlle, siidri ja gini saab soodsamatest müügikohtadest kätte 2,5 euroga, aga nende märjukeste eest on võimalik ka rohkem maksta, kui pole viitsimist soodsamat müüjat otsida.
Unustatud pole ka veiniaustajaid, kellele pakutakse erinevaid suveveine alates 3 eurost topsi veini eest.

Tõelist suvekokteili mohitot saab nautida 5-7 euro eest sõltuvalt selle koostisosadest. Kõigest ühe euro võrra odavama hinnaga pakutakse sellest joogist ka alkoholivaba versiooni.
Kiiremate jookide austajad saavad shoti kätte 3,5 euroga.
Kohvigurmaanide jaoks algab hinnapiir 2 eurost.

Aga soovi korral saab kurku kasta ka odavamalt – kõigest ühe euroga saab õlle või siidri kätte siis, kui üks mehine nael viie löögiga puupakku sisse lüüa. Mehed ja naised võistlevad erinevates naelakategooriates.

Puhastverd naturaalset eesti kalja aga saab lausa poolmuidu eest - kõigest 90 eurosenti.

Kuna tühi kott püsti ei püsi, ei saa pikemalt festivalimõnusid nautiv publik kuidagi hakkama ka söögita.
Valik on lai ja traditsiooniline.

Eestlase rahvustoidu hamburgeri hinnaks on 3,5 – 5 eurot, grilkana portsu saab kätte 4 euroga, nagu ka wrapi. Friikartulite eest küsitakse 2 ja idamaiste nuudlite eest 2,5 eurot.

Kui Õllesummeri esimesel päeval oli aserbaidžaani šašlõki hinnaks 7 eurot, siis teisel päeval täheldasid summerdajad juba hinnalangust 5 euro peale. Sama roog lambalihast maksab aga pea kaks korda rohkem – 10 – 13 eurot.

Kel festivalide traditsioonilisest menüüst isu täis, saab 2,5 euro eest proovida armeenia köögi hõrgutisi basturmad ja sudžukit või valida hoopis itaalia antipasti roa bruscettaga 5 euro eest.

Menüü on suur ja lai. Igaüks leiab oma.

Magustoiduks nostaligahõnguline suhkruvatt 2 euro eest.

Lisaks söögile-joogile ja heale muusikale leiab Õllesummeril muudki tegevust.

Teravamate elamuste otsijad saavad 50 euro eest benji hüpet proovida. Kelle jaoks see liiga ekstreemne tundub, võib 5 euro eest vaaterattal kaunist isamaad imetleda, sama raha eest eesti rahvussporti kiikingut proovida või trikiredelil ronida.

Lisaks võib 3 euro eest kätt proovides võita mõni nunnu mänguasi.

Kui sellest kõigest veel aega, energiat ja raha üle jääb, leiab pudulettidelt kaupa seinast seina, alustades küünelakkidest lõpetades veidrate mütsidega.

Et seda kõike nautida, tuleb alustuseks lunastada pilet, kui seda juba ostetud pole.

1-päeva pilet maksab 15 eurot ja 1-päeva sooduspilet 10 eurot. Viimane kehtib lastele vanuses 6-11 aastat ning Eesti Vabariigi vanadus- ja invaliidsuspensionäridele vastava tunnistuse ettenäitamisel kohapeal.
Lapsed kuni 5 eluaastani saavad festivalile tasuta.

Mõnusat summerdamist!