Eilse ja tänase päeva jooksul on Rahvusraamatukogus intervjuud käinud andmas ligi 200 esmasel eelvalikul välja sõelutud kandidaati. Kandideerimas on peamiselt noored.

Eesti töötukassa EURESe teenusejuhi Marta Traksi sõnul on tööle kandideerijate seas palju tudengeid, kes otsivad endale suveks paari-kolme kuu pikkust tööotsa.

Disneyland pakub tööd nii parklatöötajatele, atraktsioonidel abistajatele, burgerite ettevalmistajatele, ettekandjatele kui muudele klienditeenindaja kohtadele. Kõige lühem tööleping sõlmitakse kaheks kuuks. Soovi korral võib tööd alustada juba veebruarist.

Enamik intervjuusid toimub inglise keeles. Kasuks tuleb prantsuse keel, mida töökuulutuses küll nõuti, kuid mille puhul prantslased on Eestis nõus veidi järele andma.

Kohapeal saavad töötajad elada ühiselamutaolistes hoonetes, kolme-neljakesi toas, makstes selle eest 281 eurot kuus. Eelmisel aastal tasus Disneyland tagantjärele ka sõidukulud 152 euro ulatuses.

Tõenäosus välja valituks saada on suur, kuna eelmisel aastal sai tööd kaks kolmandikku neist, kes intervjuul käisid.

"Eile rääkisin Disneylandi personalidirektoriga ning ta ütles, et nad kindlasti tulevad ka järgmisel aastal siia tagasi. Nad on Eesti kandidaatidega väga rahul. Need, kes Disneylandis eelmisel aastal töötasid, olid olnud väga töökad," sõnas Traks.