Selle sees avanes neile täiesti uskumatu vaatepilt - seal oli suur hulk klassikalisi autosid. Tänaseks on lugu saanud veidi täiendust.

Täpsemalt leidsid kaks autofanaatikut 60 väga haruldast autot, kuid nende seisukord on väga halb. Nad on roostes, paljud neist olid seisnud prah-i ja tolmukatte all. Aknaraamide vahelt kasvasid välja taimed. Need olid liikumatult seisnud üle 50 aasta.

Autod kuulusid Roger Bailloni nimelisele mehele. Ta oli Prantsusmaal kunagi tuntud transpordimogul, kes oli endale soetanud väga kena kollektsiooni. 1970ndatel sattus mees rahahätta ning pidi suure osa kollektsioonist maha müüma. Aga ta ei saanud ju kõiki oma „lapsi" ära anda. Niisiis peitis ta oma lemmikud maakolkas asuvasse lauta.

Mees suri aga enne, kui ta jõudis kellelegi öelda, kuhu ta varanduse peitis.

Kuigi autode olukord oli leidmise ajal katastroofiline, arvasid spetsialistid, et suurt osa neist on võimalik korda teha ja kollektsioon on võimalik maha müüa minimaalselt 18 miljoni dollari eest.

Autode seast võime leida näiteks Hispano Suiza H6B kabrioleti Millon Guiet, Talbot Lago T26 Grand Sport Coupe Saoutchik, Talbot Lago T26 Cabriolet Saoutchik ex Roi Faouk, 1961. aasta Ferrari 250 GT SWB California Spyder. Lisaks ka 1956. aasta Maserati A6G Gran Sport Frua. Seda Maseratit tehti vaid kolm tükki ning selle hind võib oksjonil tõusta 1,5 miljonile dollarile. Ferrari on õnneks rahuldavas seisukorras ning selle hind võib kerkida lausa 13 kuni 15 miljonini. Seda tehti omal ajal vaid 37 eksemplari.

Kui oled huvitatud oksjonil osalemisest, siis ettevõte Atrcurial viib selle läbi veebruaris, kohaks Pariis. Need autod, mida taastada ei saa, müüakse maha selleks, et neist saaks võtta tagavaraosi.

Raha läheb otse Roger Bailloni lastelastele.

Vaata fotosid autodest siit.