Ärileht on silma peal hoidnud ainulaadsel aardeleiul, mille kohta on eksperdid juba öelnud, et pole tõenäoline, et midagi sarnast veel kunagi kuskilt leitakse. Autod kuulusid Roger Bailloni nimelisele mehele. Ta oli Prantsusmaal kunagi tuntud transpordimogul, kes oli endale soetanud väga kena kollektsiooni. 1970ndatel sattus mees rahahätta ning pidi suure osa kollektsioonist maha müüma. Aga ta ei saanud ju kõiki oma „lapsi" ära anda. Niisiis peitis ta oma lemmikud maakolkas asuvasse lauta.

60 klassikalist iludust olid rohkem kui 50 aastaks unustuste hõlma vajunud ja nende seisukord oli leidmise hetkel üsna nukker, lausa katastroofiline. Sellest hoolimata arvasid spetsialistid, et suurt osa neist on võimalik korda teha ja kollektsioon on võimalik maha müüa minimaalselt 18 miljoni dollari eest.

Nagu selgus, oli nende pakkumine pehmelt öeldes tagasihoidlik. Eelmisel nädalavahetusel käidi Pariisis Bailloni kollektsiooni autode eest oksjonil välja ei rohkem ega vähem kui 52 miljonit dollarit.

Nagu raporteerib koha peal käinud Drivingline.com, maksis uus omanik Ferrari 250 GT SWB California Spideri eest 18,5 miljonit dollarit. Pole vast ka ime, sest seda autot toodeti vaid 37 tükki ja konkreetselt see 1961. aastast pärit eksemplar kuulus kunagi maailmakuulsale Prantsusmaa filmistaarile Alain Delonile. Oksjonil oli väljas ka 1960ndate aastate algusest pärinev foto, millel Delon ja Jane Fonda selle iludusega lõbusõitu teevad.

Teine auto, mis oksjonil eriti suurt huvi äratas, on Maserati A6G 2000 Gran Sport, mille hind kerkis 2,2 miljonile dollarile.

Veel märgitakse ära 1949. aasta Talbot-Lago T26 Grand Sport, mis oli üsnagi lootusetus seisukorras, kuid sellegipoolest oli uus omanik valmis selle eest maksma 1,9 miljonit dollarit.

Loodame, et mõne aja pärast saame neid autosid imetleda juba ka taastatud kujul.