Küsi ükskõik millise rikka inimese käest ja sa saad teada, et Gulfstream on eralennukite absoluutne kõrgklass. Räppar Jay-Z on korduvalt uhkustanud, et lendab ringi G4 või G5ga. Need on Gulfstreami mudelid.

Sel kuul avalikustas Gulfstream kaks uut mudelit G500 ja G600. Nende alghinnad on vastavalt 44 ja 53 miljonit dollarit. Need lennukid võivad taevalaotusesse tõsta kuni 19 reisijat ning nad saavad nautida täielikku luksust.

Mõlemal lennukil on neli magamisala ning lisaks ka puhkeala pilootidele ja meeskonnaliikmetele. Varem ei ole üheski lennukis olnud tagatud 100 protsenti värske õhk, Gulfstreamis on. Õhk vahetub iga kahe minuti tagant.

Kui nüüd tekkis soov üht sellist lennukit osta, siis peab arvestama sellega, et sa pead paar aastat ootama. Mõlemal mudelil on juba täna pikk ootenimekiri. Esimesed 20 lennukit ostab ära Qatar Airways.

Kui kohe Gulfstreami soovid, siis pead leppima G550ga. 2004. aastal tootmisse lastud G550 võib sulle maksma minna 60 miljonit dollarit. Selline lennuk on USA õhujõududel, et lennutada kõrgeid riigijuhte nagu asepresidenti, riigisekretäri jt.

G650 baashind on 64,5 miljonit dollarit ning ooteaeg on kolm aastat. 2013. aastal maksid mitmed ostjad 70 miljonit dollarit, et lennuki kiiremini kätte saaks.

Kui oled aga väga kannatlik või plaanid rikkaks saada 5 kuni 10 aasta pärast, siis oota ära Gulfstream G650ER. Selle prototüüpi näidatakse 2015. aastal ja seda oodatakse suure põnevusega. Reaalse tootmiseni võidakse jõuda aga alles 2019. aastal. ER tähendab laiendatud valikut (extended range) ja selle hind on 2 miljoni võrra kallim kui tavalisel G650-l.

Kes siis on Gulfstreami õnnelikud omanikud? Warren Buffett, Larry Ellison, Jim Carrey, Tom Cruise, Tyler Perry, Oprah, Tiger woods, John Travolta, Ralph Lauren, Rupert Murdoch ja paljud teised.

Vaata fotosid siit.