„Mul on väga hea meel, et nii palju meie koostööpartnereid ümber maailma sai tulla ja tähistada koos meiega ettevõtte juubelit,“ märkis Molycorp Silmeti juhatuse esimees David O’Brock.

70 aastat tagasi asutati Sillamäele rangelt salastatud tehas, mis rikastas uraani. Algselt asutati ettevõte nimetuse Kombinaat Nr 7 all, kuid NSV Liidu siseministeeriumi alluvuses olnud ettevõttel oli hiljem veel teisigi põnevaid nimetusi. Nt Postkast 17, Postkast 22, Postkast 210, Leningrad – 1, Narva – 1 ja Põlevkiviõlitehas. Oma hiilgeaegadel töötas uraanirikastamise tehases koguni 5500 töötajat.

Alates 1970. aastast hakati ümber töötlema lopariiti - toorainet, mis sisaldab haruldasi muldmetalle ja metalle. Uraani rikastamine lõpetati Sillamäel 1989. aastal. 1990. aastal keskenduti vaid haruldaste muldmetallide ja metallide tootmisele. Ettevõte nimetati ümber Silmetiks ja muudeti riiklikuks aktsiaseltsiks. Aastal 1997 RAS Silmet erastati ja pandi alus ettevõttele AS Silmet Grupp.

Aastal 2011 ühines AS Silmet Molycorpi korporatsiooniga ja sai uueks nimetuseks Molycorp Silmet AS. Täna töötab ettevõttes ligi 550 töötajat.

Molycorp Silmet AS on Euroopa üks suurimaid haruldaste metallide ja muldmetallide tootjaid ning nende ainus väljaspool Hiinat asuv töötleja, kellel on sedavõrd lai ülikõrge puhtusastmega tootevalik. Molycorp Silmeti tooteid kasutatakse nii kosmosetehnoloogias, autotööstuses, lennunduses, elektroonikas ja meditsiinis kui ka teistes kõrgtehnoloogia rakendustes.

Tegu on globaalse ettevõttega – 99% tootmises kasutatavatest materjalidest ostetakse väljastpoolt Eestit (peamiselt Brasiiliast, USAst ja Venemaalt) ja 99% toodangust müüakse Eestist välja (valdavalt Euroopa Liitu, USAsse ja Jaapanisse).