Päästeameti kinnitusel on nad viimase kahe ja poole nädala jooksul saanud kokku neli väljakutset Sanatooriumi tänavale, mis olid seotud põlengutega. Põhja päästekeskuse pressiesindaja Ksenia Isakova sõnul ei saa veel päris süütamisest rääkida, kuna selle uurimisega tegeleb politsei.

„Kuid selge on see, et need hooned ei lähe iseenesest põlema. Väga tõenäoline on see, et need isikud, kes viibivad seal ei käitu eriti heaperemehelikult, mille tõttu toimuvadki põlengud,“ lisas ta.

Infortari tegevjuht Jaan Tamm selgitas, et vandaalitsemine pole ainult paari viimase nädala, vaid viimase poole aasta teema, mil pargiala hoonetes on toimunud ligi 120 erineva raskusastmega sissemurdmist ja lõhkumist.

„Oleme politseiga selles suhtes koostööd teinud, oleme teinud avaldusi uurimiseks ja kindlasti teeme seda ka viimase juhtumi suhtes, et asi saaks ametliku käigu ja uurimise. Teeme omaltpoolt igakülgselt koostööd, et vastavad inimesed vastutusele võtta,“ rääkis Tamm.

Ta ei nõustunud vihjega, et vandaalitsemist koordineeritakse omanike poolt. „Oleme objekti ja kinnistu omanikud ja kindlasti pole meil mingit huvi oma objekti rikkumise suhtes,“ kinnitas Tamm.

AS Infortar ostis seitse aastat tagasi Hiiu endise tuberkuloosisanatooriumi hooned, et rajada olemasolevatesse hoonetesse perearsti- ja taastusravikeskus. Ettevõte selgitab ehitamise viibimist, et vahepealse majandussurutise tõttu loobus projektis osalemisest nende tervishoiuteenuseid pakkuv koostööpartner. Infortar pakub selle asemele nüüd korterite ehitamise plaani. Linnavalitsuse korraldatud küsitluse tulemusel selgus märtsi lõpus, et Nõmme elanikud on Infortari arenduse vastu.

Küsitluses avaldas kokku arvamust 1182 inimest, ettepanekut
toetas 337 vastanut, vastu olid 817, kehtetuid sedelid oli 28.