„Meil on viis võitjat,“ kinnitas žürii liige Aavo Kokk enne aasta ettevõtja 2014 väljakuulutamist, märkides, Jüri Raidla näol on tegemist ettevõtjaga, kes annab selge signaali, et ettevõtlus on laiem, kui kasum.

„Sa ei tohi kunagi seda organisatsiooni tõugata, vaid pead seda vedama. Ja vedada saad seda ainult siis, kui oma kolleegidesse suure respektiga suhtud,“ tõdes Jüri Raidla oma tänukõnes advokaadibüroost kui ettevõtlusest rääkides.

Vaata galaõhtut täispikkuses:

Raidla märkis, et tema põlvkonnale on antud ajaloo poolt suur hulk võimalusi, mida järgneval põlvkonnal tõenäoliselt ei saa olema, sest Eesti Vabariik on juba taastatud, kuid soovis, et tänastel poistel ja tüdrukutel oleks 50 aasta pärast mitte sama hea Eesti hoida ja pidada, vaid veelgi parem.

Eesti aasta ettevõtja 2014 tiitlile kandideerisid tänavu
Aleksandr Maljugin LTH-Baas AS-st
Galina Nikitina IDEAB-Projekt Eesti AS-st
Heiti Hääl ja Marti Hääl Alexela Group OÜ-st
Jüri Raidla Advokaadibüroo Raidla Lejins & Norcous OÜ-st
Veiko Pak ja Ville Pak Kadarbiku Talu OÜ-st

Eesti aasta ettevõtjat valiti audiitor ning konsultatsioonifirma Ernst&Young Baltic ASi eestvedamisel juba seitsmendat korda. Kevadel sõidab tiitlisaaja Monte Carlosse, kus ta esindab Eestit rahvusvahelisel ettevõtjate tunnustamise konkursil World Entrepreneur Of The Year 2015.

„Eesti ühiskonnas räägitakse palju sellest, kuidas muuta riiki heaoluühiskonnaks, kuid paraku mitte piisavalt sellest, kuidas muuta Eestit ka atraktiivseks töökeskkonnaks,“ rääkis konkurssi korraldava Ernst&Young Baltic ASi partner Ranno Tingas.

„Hästi tasustatud ja rahuldust pakkuva tööga kaasneb sageli ka üldine heaolu. Ettevõtjatel, kui tänastel ja tulevastel tööandjatel, on selle tekitamisel tähtis roll. Seega peaksime palju rohkem märkama ja tunnustama ettevõtjate panust ja pingutusi globaalses konkurentsis, mida tahamegi antud konkursiga teha.“

„Tugev kohalik ärikeskkond loob head eeldused ka rahvusvaheliseks läbilöögiks, kuid tugeva tagala tekitamiseks ei piisa üksnes ettevõtjate pingutusest,“ ütles Tingas. „Riigi ülesanne on luua motiveeriv ja ausat konkurentsi soosiv keskkond, et ettevõtjad sooviksid jätkuvalt Eestis tegutseda ja uued tegijad oma ettevõtteid siia rajada. Lähiaastate üks põhiküsimusi on ka see, kuidas tulla toime väheneva ja vananeva rahvastikuga, kuidas leida väärt töökäsi? Heaolu suurendamiseks on vajalik kogu ühiskonna koostöö ja püüdlikkus selle saavutmiseks – läbi töö ja töökuse, milles ettevõtjad näitavad kindlasti head eeskuju.“

„Kahtlemata väärivad kõik kuus tänavust finalisti aasta parima ettevõtja tiitlit juba seetõttu, et siia jõudmine eeldab tegelikult aastate, kui mitte aastakümnete pikkust kogemust ja õigesti langetatud valikuid,“ selgitas Ranno Tingas. „Keerulisi majandusolusid silmas pidades väärivad tunnustamist kõik Eesti ettevõtjad, kes ei ole pead norgu lasknud vaatamata Venemaa tollisanktsioonidele, Ukraina sõjale, epideemiale Aafrikas, majanduslikule stagnatsioonile Euroopas või Soome ja Rootsi majanduse madalaseisusule.“

Aasta Ettevõtja ehk EY Entrepreneur Of The Year tiitlivõistlus on maailmas üks prestiižsemaid ettevõtjatele suunatud konkursse ning selle tiitliga pärjatakse ettevõtjaid kokku 60 riigis.

Iga riigi võitja suundub järgmise aasta juunis Monacosse, et võistelda EY World Entrepreneur Of The Year tiitlile.
Varasemalt on Eesti aasta ettevõtja tiitli pälvinud Jaan Puusaag (Krimelte OÜ), Indrek Sepp (Pristis AS), Peter Hunt (Wendre AS), Taavi Kotka ja Priit Alamäe (Nortal AS), Ruth Oltjer (Chemi-Pharm AS) ning Peeter ja Priit Rebane (BDG Holdings OÜ).

Tänavu kuulusid žüriisse Aavo Kokk (Catella Corporate Finance OÜ), Ants Laos (Viru Keemia Grupp AS), Hans H. Luik (Eesti Ekspress), Heldur Meerits (Audentes AS), Marika Priske (Sotsiaalministeerium), Meelis Atonen (Tavid AS) ja Peeter ja Priit Rebane (BDG, Eesti aasta ettevõtja 2013).