Obi lugu on huvitav. Ta tuli esmakordselt USAsse, kui ta oli vaid 5-aastane. Ta oli sõjapõgenik. Nad tulid emaga USAsse Nigeerias aset leidnud kodusõja eest. Nad kolisid Ohiosse, pereisa jäi Nigeeriasse sõdima. Kui sõda läbi, sai pere Nigeerias taas kokku. Olukord riigis oli oluliselt paranenud.

Okeke perekonna seis oli koguni nii hea, et noormees asus õppima Šveitsis asuvasse erakooli. Just seal tekkis tal armastus Euroopa autode vastu. Mees ise ütleb, et tema õpetajad teadsid juba siis kui poiss oli 15ne, et ta lõpetab autoäris.

Okeke läks ülikooli USAsse, Bostonisse. 21-aastaselt ostis ta BMW 323i Alpine'i ning müüs selle veidi aja pärast kena kasumiga maha. Siis sukelduski ta autodega äritsemisse ning töötas Chevy, Dodge'i, Volkswageni, Lexuse, BMW ning Mercedese heaks.

Kuus aastat oli Okeke Ferrari-Maserati müügiesinduse peadirekotor. 2012. aastal lõi ta koos äripartneriga Fusion Luxury Motorsi, mis asub Los Angeleses. Tegemist on luksusautode vahendusfirmaga, mis teenindab peamiselt kollektsionääre.

Fusionis müüakse väga erinevaid luksusautosid 50 000 dollarist kuni 5 miljonin dollarini.

Kui paljud müüjad saavad oma autod oksjonitelt, siis Okeke ei ole seda teed läinud. Ta saab kõik autod eraisikutelt ning väikese osa ka teistelt müüjatelt. Mehe sõnul on tal väga esinduslik kliendibaas. Alguses oli tema salongis ruumi vaid viiele autole, kuid täna on nad pinnal, kuhu saab paigutada 45 uhket sõidukit.

Sellise automüügisalongi eripära on see, et sa ei pea autosid kiiresti maha müüma. Ei pea kartma, et need hinnas kaotaksid: "Minu autode väärtus ei vähene. Nende väärtus läheb ülesmäge," ütles mees. Paljud tema enam kui miljon dollarit maksvad autod ootavad klienti kuni 18 kuud.

Okekel ei ole siiski palju kuulsustest kliente, kuigi salongis silmab tuntud nägusid aeg-ajalt küll. Ühe kuulsusega saab mees aga väga hästi läbi. See on Floyd Mayweather. Mees käib salongis kord kuus, et vaadata, mida pakkuda on. Viimati ostis ta 4,8 miljoni dollari eesti Koenigsegg CCXR Triveta. Lisaks on poksikuulsus siit ostnud 3,2 miljoni dollarilise 2003. aasta Ferrari Enzo, mille ta hiljem Okeke kaudu 3,8 miljoniga maha müüs. Mees on Okeke käest kokku ostnud lausa 40 erinevat autot.

Obi Okeke on saavutanud luksusautode vahendamises olulise positsiooni. Enda sõnul ei tegele ta ise autode kollektsioneerimisega. Talle meeldib lihtsalt nende seltsis olla ning aidata teisi endale unistuste auto leida.

Jaga
Kommentaarid