Riigi Kinnisvara ASi juhatuse esimehe Jaak Saarniidu sõnul on koostöös Kaamos Groupiga leitud parim lahendus Statistikaametile sobivate ruumide väljaehitamiseks viisil, mis võimaldab tänases majandussituatsioonis lisaks RKASi kompetentsidele ja võimalustele kasutada ka erasektori võimalusi ja kompetentsi. Samas võtab RKAS enda kanda nii tellija kui ka üürniku esindaja kohustused, mis vabastab Statistikaameti kinnisvaraalaste teemadega tegelemisest ja võimaldab neil keskenduda oma põhitegevusele.

„Statistikaametile uue büroohoone rajamine on meie meeskonnale väärikas väljakutse ning samas hea võimalus rakendada värskeid kogemusi, mille omandasime Eesti suurima büroohoone, Tammsaare Ärikeskuse arendamisel “, sõnas Kaamos Kinnisvara tegevjuht Priit Uustulnd. “Meil on heameel alanud koostöö üle sedavõrd maineka ja usaldusväärse partneriga,“ lisas Uustulnd.

RKASi poolt möödunud aasta juulis Statistikaametile üüripinna leidmiseks korraldatud avalikule konkursile esitatud kahekümne kahest pakkumusest vastas tingimustele üheksa. Parima pakkumise tegi konsortsium Kaamos Kinnisvara OÜ, Vindor Holding OÜ ja Kaamos Ehitus OÜ.

Statistikaameti tarvis üürile võetavate ruumide kogupind on 4 841 ruutmeetrit ning ruume soovitakse üürida kümneks aastaks.

Statistikaamet tegutseb täna Tallinnas ligi pool sajandit vanas hoones, mille töötingimused ei rahulda enam ameti vajadusi.