Teodorin Obiang sai süüdistuse rahapesus ning autod konfiskeeriti Genfi lennujaamas. Tema isa on Ekvatoriaal-Guinea president Teodoro Obiang Nguema Mbasogo (73), kes haaras võimu 1979. aasta riigipöördekatse ajal. Ta on täna kõige pikemalt ametis olnud Aafrika riigipea. Ta valiti 2016. aasta aprillikuus tagasi riigijuhiks 93,7-protsendise toetusega. Ekvatoriaal-Guinea näol on tegemist pisikese naftariigiga.

Poeg on isa administratsiooni kaitse- ja turvalisuse ala asepresident. Ta eitab rahapesusüüdistusi ning väidab, et autod ei kuulu üldsegi talle. Nende seas on Lamborghini Veneno, Porsche 918 Spyder, Maybach, McLaren P1 ja Aston Martin. Lisaks on seal neli Ferrarit ja haruldane Koenigsegg.

Obiangi lai elu ja teised uurimised

Šveitslaste uurimine algas viis aastat pärast seda, kui see algas Prantsusmaal. Ta astub 2017. aasta jaanuaris Pariisis kohtu ette, süüdistus jällegi rahapesu. 2011. aastal konfiskeerisid ka prantslased Obiangi 180 miljonit maksnud häärberi juurest luksusautosid, mööblit ja kunstiteoseid. Juba kunstikogu väärtus oli 50 miljonit dollarit. See sisaldas nii Renoir' kui Degasi teoseid.

Seegi ei ole veel kõik. 2014. aastal hakkas Obiangi uurima ka USA maksuamet. Mehelt konfiskeeriti 28 haruldast autot, Gulfstreami eralennuk ning 30 miljoni dollariline Malibu häärber.

Obiang on muide mees, kes on ostnud Michael Jacksoni mälestusesemeid. Kuulsaim ost on popstaari valge kinnas, mille ta soetas 500 000 dollari eest.

Obiang väidab kõigis kolmes riigis, et tema ei ole midagi valesti teinud. Prantsusmaal proovis ta kasutada ka diplomaatilise puutumatuse kaarti, aga see ei läinud läbi. Süüdistused puudutavad tema eraelu mitte tööalaseid tegemisi.

Ekvatoriaal-Guinea on alustanud protseduuridega ÜRO kõrgemas kohtus, et peatada Prantsusmaal algavat kohtuprotsessi presindedi poja üle.