Samal ajal kui uksi hakkab avama üle 70 miljoni eurone T1, loob Pro Kapital suurema kärata keset Tallinna oma väikest linnakut. Kristiine Citysse kerkib aastatega julgelt üle tuhande eluaseme, rohealad ja muu infrastruktuur. See projekt on olnud Michelozzi enda suur unistus. Michelozzi ütleb, et see projekt on tema unistus olnud juba kaua.

Varakult ostis Pro Kapital Kristiine linnaossa Sõjakooli, Marsi ja Seebi tänava piirkonda meeletud maalahmakad. See on endine Tondi kasarmute piirkond. Renoveeritud on paar kasarmuhoonet, valminud viis uut elamut ja lähiajal valmib veel kaks. Kolme järgmist maja hakati ehitama tänavu sügisel. Sõjakooli 6 krundile tuleb veel neli maja, mida praegu alles projekteeritakse. Marsi 6 on spordiklubi kõrval renoveeritud hoone 45 loftiga.

„Ehitame linna sisse linna. Meil läheb väga hästi. Inimesed tulevad teistest linnaotstest siia elama," rõõmustab Michelozzi siiralt. Pro Kapital sai kogu maalapi kätte odavalt, selle väärtus on ajas oluliselt suurenenud.

Teine suur projekt on neil Kalarannas, kuhu nad soovivad järgmistel aastatel rajada ligi 300 korterit. Ehitus võiks alata juba 2019. aasta sügisel. Ilma igasuguse turunduseta on neil Michelozzi sõnul juba broneeritud üle 50 pinna. See on kõrgeima taseme hindadega projekt.

Huvi pakuvad Läti ja Leedu

Pro Kapital tegutseb aktiivselt ka Riias ja Vilniuses. Lätis on valmimas megasuur Klīversala elamukvartal, mis laiub Daugava jõe ääres, vaatega vanalinnale. See asub Āgenskalnsi poolsaarel ja on olemuselt Tallinna Kalaranna projekti suurem versioon. Sinna pannakse 120 miljonit eurot.

Tallinn ielal on projekteerimisfaasis samuti elamukompleks, mis läheb maksma umbes 35 miljonit eurot. Arendatakse ka kontorihooneid.

Vilniuse vanalinna kerkib midagi Tallinna Kristiine City laadset: täiesti uus elurajoon.