21. augustil avaldas Delfi video Talleggi Loo haudejaama prügikastidest, mida täitsid hingevaakuvad säutsuvad tibub. Teema kajastus lahvatas skandaali, mis päädis kriminaalmenetluse algatamisega karistusseadustiku looma julma kohtlemist käsitleva paragrahvi järgi.

Varasemalt pääsesid Loo haudejaama prügikastidele ajakirjanikud ja fotograafid ligi
Tallegg on korduvalt vabandanud avalikkuse ees, kuid nüüd võeti kasutusele lisameetmed võõraste eemale hoidmiseks. Nimelt ehitatakse hetkel Loo haudejamaale ja selle kõrval paiknevatele prügikastidele ümber aeda, mille esimesed postid on juba maasse löödud.
Olukord on irooniline arvestades, et alles sellel esmaspäeval kirjutas liikumise Loomade Nimel pressiesindaja Anita Jürson Eesti Päevalehte arvamusartikli, milles soovitas Eesti tapamajadesse paigaldada Suurbritannia keskkonnaministri plaani eeskujul kaamerad, mida veterinaarametnikud saaksid igal ajal jälgida. "Selle sammu eesmärk on tõhustada loomade heaolu tagamist, rikkumiste tuvastamist ja nende eest karistamist," kirjutas ta.

HKScani juhatuse esimehe Anne Mere sõnul ei ole aiaehitusel ajakirjanike eemalehoidmisega midagi pistmist. "Ajalooliselt paikneb Loo haudejaam üleüldiselt kehva koha peal - elumajade keskel, kus hoonest liigub päevas mööda palju inimesi," räägib Mere. "Kolmanda kategooria loomsete jäätmete käitlemisel kehtivad teised reeglid ning muuhulgas peame me tagama, et konteineritesse ei satuks lisaks loomsetele jäätmetele olmeprügi." See, et jäätmekäitlus on ümber vaja korraldada, selgus tema sõnul rikkumise uurimise käigus.

21. augusti öösel saatis lugeja toimetusse häiriva sisuga video. Klipis on näha, et Harjumaa Loo alevikus on prügikast, mida täidavad hinge vaakuvad tibud segamini juba surnud isenditega.

Teismelise lugeja sõnul tekitas avastus šoki. „Jalutasin hilisõhtul Loo alevikus ja kuulsin haudejaama kõrval prügikastides tibude hääli,” ütles video saatnud Jaana Karu. „Sain kohe aru, et asi on pole õige, avasime sõbraga prügikastide luugid ja see vaatepilt oli kohutav: prügikast oli koori täis, kuid ka elus tibud olid sinna ära eksinud.”

Loo aleviku vanem Hilda Männik märkis, et 41 aastat tagasi tõid tema lapsed kohaliku haudejaama prügikastist elusaid tibupoegi, keda oma hoole alla võtta. Männik oletas, et Tallegg praagib sugu määrates „valest soost” kukepojukesed välja ja jätab nad südametult konteinerisse prügiautot ootama.