Uue tehase võimsus lubab aastas töödelda 20 miljonit kilo linnuliha, mis avardab lisaks koduturu varustamisele ekspordivõimalusi Lätti, Leetu, Skandinaaviasse ja Aasiasse, teatas Tallegg.

Talleggi juhatuse esimehe Teet Soormi sõnul jätkatakse uue Tabasalu tehase ehitusega kaks aastat tagasi alanud renoveerimistöid olemasolevas tapamajas ning tootmises.

„Esimeses etapis, mis algas kaks aastat tagasi, ehitasime välja uue õhkjahutussüsteemi, mis tagab linnuliha kiirema jahtumise, parema säilimise ning maitseomaduste püsimise ning tükeldussaali koos kogu vajaliku sisseseadega. Samuti ehitasime uue alajaama, reoveepuhasti ning suurendasime külmatootmisvõimsust, mis olid hädavajalikud eeldused, et tuua Loo tootmine Tabasalusse,” ütles Soorm.

Ettevõtte juhatuse esimehe sõnul on Tabasalu tootmiskompleksi investeering kokku 15,6 miljonit eurot.

Teet Soorm lisas, uue tehase ehitus võimaldab oluliselt suurendada efektiivsust ja toiduohtust, sest kogu tootmisahel alates tapamajast kuni lõpptoodeteni hakkab olema ühes kohas.

“Lisaks sellele avarduvad Talleggi tootearenduslikud võimalused, sest investeerime uutesse suitsu- ja sulatusahjudesse ning tootmisliinidesse.”

Ettevõte plaanib kasvatada ekspordi põhiturgudeks Läti ja Leedu, samuti tehakse tööd ekspordi suurendamise nimel Soome ja Aasia turgudega.

Talleggi uue tehase ehitamiseks on ettevõtte sõlminud lepingu Merko Ehitus.

Vaata, kuidas sai pandi nurgakivi: