Wolt klient tellib toidu Wolt äpi kaudu, robot toob sooja toidu kuni 30 minutiga ukseni. Testimine leiab aset Tallinnas, robotiga kohaletoimetamine tuleb klientidele meeldiva üllatusena, teatasid ettevõtted.

Soome tehnoloogiafirma Wolt teavitab alates tänasest oma partnerlusest Eesti robootikaettevõtte Starship Technologies. Koos hakatakse testima toidu kojuvedu robotite abil.

Testimine leiab aset järgnevate kuude jooksul. Wolt kliendi jaoks ei muutu midagi - tema tellib Tallinnas Wolt äpi või veebi kaudu oma toidu tavapärasel viisil. Küll aga tuuakse hea õnne korral tellimus tema ukseni hoopiski ratastel roboti poolt.

“Wolt on tehnoloogiaettevõte, mis usub järgnevasse: söömine peaks alati olema omaette kogemus. Antud pilootprojekt koos Starshipiga viib selle mõtte täiesti uuele tasemele,” ütles Wolt CEO Miki Kuusi. “Me ei saaks selle koostöö üle õnnelikumad olla. Lisaks sellele, et robotite abil toidu kojuvedu on midagi, mis võib saada tulevikus igapäevaseks, on see ka lihtsalt midagi väga lahedat – me oleme lahedateks asjadeks alati valmis!” lisas ta.

“Wolt kasv Tallinnas on olnud tormiline. See teeb neist ideaalse partneri abistamaks Starshipi meie plaanis tutvustada 2017 a. robotiga kojukannet rohkematele linnaelanikele,” lausus Starshipi COO Allan Martinson.

“Esimeses faasis on veel väga palju testida, et näha, kuidas kõik töötab. Sellepärast hoiame väikese saladusena seda, millal ja kus Tallinnas esimesed kohaletoimetused toimuvad. See on ühtlasi ka üks osa kogu asja võlust: mõnel neist päevadest võib toit sinuni jõuda väikeses toredas robotis,” sõnas Miki Kuusi. “On veel liiga vara öelda, kas me ka edaspidi püsivalt antud teenust pakkuma jääme ning kas see juhtub Eestis või ka Soomes, Rootsis ja Wolt tulevastel turgudel. Sellepärast katsetamegi. Me poleks suutnud leida paremat partnerit kui seda on Starship, kellel on kõrgelt arenenud robotid,” lisas ta.

Restorani Umami töötaja Anton Kuznytsov, asetamas sooja tellimuse, mis koosneb kahest lõheroast, Starshipi roboti konteinerisse. FOTO: Starship

Starshipi robot suuundumas kliendi poole. Robot on disainitud, sõitmaks erinevatel pinnastel, sealhulgas teeületuskohad ning kõnniteed. FOTO: Starship

Tallinna Tehnikaülikooli tudeng Diana Makhova, vastu võtmas oma esimest roboti poolt kohaletoimetatud Wolti tellimust. Klient klikib toidu kättesaamiseks oma mobiiltelefonis lingile, mis avab roboti konteineri luugi. FOTO: Starship