Tegemist on aasta mahukaima kaubanduskeskuste investeeringuga Lõuna-Eestis: 2400 ruutmeetri suuruse laienduse investeering koos Plasku renoveerimisega ulatub kolme miljoni euroni, kokku on keskuse (s.h. Dorpati) ehitusse investeeritud üle 60 miljoni euro.

Tasku juurdeehitust iseloomustab kaasaegne interjöör ning mitmekülgne moekaupade valik - esindatud on tuntud poed nagu Lindex, Seppälä, Puma, Eagle Vision, Kanela jpt. Lisaks Tasku keskuse juurdeehitusele läbis uuenduskuuriPlasku keskus ning Tasku 2008. aastal valminud osa, kus äsja on avanud oma kauplused I.L.U., Bastion&Beself, Konplott, tänavu kevadel avati Mohitokauplus. Tasku keskusesse tuleb juurde ka uusi söögikohti nagu Square Kebab,Yo!, Boost Juice Bar.

Tartu südalinnas paiknevat Tasku keskust arendava Estiko ASi nõukogu esimehe Neinar Seli sõnul on Tasku end siiani igati õigustanud. “Tegemist on multifunktsionaalse keskusega, kuhu kuuluvad nii kaubandus- kui äripinnad, meelelahutuskeskus ning Dorpati hotell ja konverentsikeskus. Keskuse külastaja jaoks on see mugav ja kompaktne lahendus, mis pakub võimalust võimalikult palju ja kiirelt ühes kohas ära teha.”

“Äsja valminud juurdeehitus ühendab Tasku Plaskuga ning see muudab keskuse külastamise senisest veelgi mugavamaks,” rääkis Seli.

Uuem ja suurem Tasku keskus avab oma uksed külastajatele 30. augustil kell 12.00. Avamispäeval esinevad tantsustuudio Shate tantsijad, kes näitavad läbi tantsu värsket koolimoodi. Avamispäeva õhtul algusega kell 18.00 esineb Ott Lepland. 30. augustist kuni 2. septembrini on Tasku kauplustel külastajatele varuks mitmeid suurepäraseid pakkumisi.

AS Estiko arendatav Tasku keskus alustas tegevust 2008. aasta augustis, kui avati ligi miljard krooni maksnud Tasku moe- ja vabaajakeskus ning Plasku, kokku pindalaga 60 000 ruutmeetrit. Tänaseks on nii Tasku kui Plasku keskus läbinud uuenduskuuri ning saanud juurde 2400 ruutmeetri suuruse laienduse, millest 1800 ruutmeetrit moodustavad kaubanduspinnad. Uus kaubandustänav viib Tasku kokku Plaskuga ning kogu keskus saab ühise nime, milleks on Tasku.

Tasku keskuse arendaja on Lõuna-Eesti suurim kinnisvaraarendaja, 100-protsendiliselt Eesti kapitalil põhinev AS ESTIKO. Lisaks Taskule ja Emajõe Ärikeskusele on ESTIKO suuremad arendusprojektid Sisustus E Kaubamaja ja Emajõe Kaubahall.