Lentso sõnul on Arengufond 10 tegutsemisaasta lisanud Eesti riigi juhtimisse ning majandusse hulgaliselt värskeid ideid ning seda sageli tänu fondi poolt juhitud seirele, mis on kokku toonud tippasjatundjate ja rohkem kui 2000 majandusinimese, ühiskonnategelase ning poliitiku arvamused.

Tartu Ülikooli rahvusvahelise ettevõtluse professori Urmas Varblase sõnul suutis Arengufond luua ulatusliku kaasamõtlejate võrgustiku. “Läbi aastate on Arengufondis peetud väga oluliseks fookusgruppide põhist tegevust ja pakutud tagasiside võimalust erinevatele sidusrühmadele. Arengufondi aruteludest kasvas näiteks välja Teenusmajanduse Koda,” lisas ta.

“Ka viimastel aastatel on Arengufond käima tõmmanud Nutika Spetsialiseerumise protsessi Eestis, analüüsinud biometaani kasutuselevõtu võimalusi ning tegelenud ka Energiamajanduse arengukava koostamisega,” sõnas Lentso. “On oluline, et seiretegevus jätkuks ka pärast Arengufondi tegevuse lõppu,” ütles ta. Lentso sõnul on seire abil tulevikku suunatud pilk vajalik ettevõtetele konkurentsivõime tõstmiseks ning riigijuhtidele selleks, et teha paremaid otsuseid.

Riigikogu majanduskomisjon otsustas 2016. aasta 15. märtsi istungil algatada 2006. aastal loodud Eesti Arengufondi reorganiseerimine. Fondi seiretegevus sellisel kujul lõpetatakse ning uus seireüksus luuakse Riigikogu kantselei juurde, iduettevõtteid toetav Startup Estonia programm jätkab tegevust KredExi alluvuses.