Vaata fotosid tulevasest pilvelõhkujast SIIT:

Maakri Kvartaliks nimetatud projekti taga on arhitekt Rasmus Tamme koos arhitektibürooga ARS Projekt. Maakri tänava ja Rävala puiestee nurgale jääva kinnistu omanikuks on Olav Miilile kuuluv Taali Grupp OÜ. Taali Grupp sõlmis ehituse töövõtulepingu ehitusfirmaga AS Oma Ehitaja.

Rasmus Tamme rääkis Ärilehele, et kahe eraldiseisva hoone projekteerimine sõltub detailplaneeringust ning seekordne nägi ette just selliseid mahtusid. "Ehitustööde käigus hoonestatakse terviklikult Tallinna südames Rävala pst ja Maakri tänava nurgal paiknev 0,52 hektari suurune Maakri 19/21 kinnistu. Maakri Kvartal on multifunktsionaalne ärikvartal, kus on kokku 18 700 ruutmeetrit üüripinda. Tänava tasandil paiknevad mitmed omanäolised kaubandus- ja teenindusruumid. Ülejäänud osa hoonetest moodustavad A-klassi kontoripinnad, kus üürnikele on võimalik pakkuda väga erinevaid ruumilahendusi nii ühes tasapinnas kui ka läbi mitme korruse. Eluruume eiole kavandatud," kirjeldas Tamme.

Kerkiv maja on sama kõrge kui kaksiktornideks nimetatud teised kõrghooned Tornimäel, millest ühes tegutseb Swissotel Tallinn ning teine on 181 korteriga elamu.Ehitustööde käigus rekonstrueeritakse terviklikult kõik arhitekt J.Rosenbaumi poolt projekteeritud ja aastatel 1909-1912 Maakri tänava äärde rajatud esinduslike fassaadidega ajaloolised hooned. Samuti rekonstrueeritakse 1910. aastal Väike-Pääsukese tänava äärde rajatud paekivist ja punastest tellistest tootmishoone.