Ei ole Eestis just palju neid inimesi, kes suudaks maja eest välja käia 1 799 000 eurot. Ühe Eesti suurpanga kiirkalkulaator näitab, et kui võtad pangast laenu 30 aastaks ja panen ise sisse 30% ehk 539 700 eurot, siis on 3,5-protsendilise interssi puhul kuumakse 5655 eurot. Nii palju siis hinnast. Mida aga selle eest saab?

Esiteks 468-ruutmeetrise maja, mis näeb nii seest kui väljast täitsa kena välja. Luksuslik villa, nagu kuulutuses kirjas, on ehitatud 2014. aastal. Krundi suurus on lausa 21 000 ruutmeetrit. Hetkel on kaks krunti kinnistusraamatus eraldi - üks maja all, mida on umbes 2000 ruutmeetri jagu ja teine, suurem krunt, ümbritseb seda. Kogu selle ilu ümber on omakorda Muraste looduskaitseala.

Maja aed on kujundatud terrasside ja aiaga, kust leiab ka puuviljapuid ja -põõsaid.

Maja sees on tavapärastele tubadele lisaks jõusaal. Garaaž mahutab kolme autot. Teisel korrusel on suur magamistuba ja kolm tavalist magamistuba. Igal ühel oma vannituba. Lisaks on ka pere- ja meediatuba. Teisel korrusel on ka kaks suurt rõdu vaatega merele.

Nagu kombeks, ei ole sellised hooned niisama igale ühele vaatamiseks ja Google Streetview autole pildistamiseks. Maja asub erateel mis on tõkkepuuga eraldatud. Majal on oma liivarand. Kuulutuses hõigatakse, et see on elegantseim villa Eestis.

Kes on Shawn Erich Lake?

Reeglina on selliste majade taga rikkad ärimehed. Ei saa välistada, et ka Shawn Erich Lake on üks sellistest ehkki avalik info sellele ei viita. Kinnistu jõudis tema kätesse 2011. aastal ning kolm aastat hiljem lasi ta sinna peale ehitada häärberi. Firmasid tal Eestis kunagi olnud ei ole. Muud kinnisvara ta ei oma.

Siiski tuleb tema kohta veidi infot välja USA süsteemidest. Sama sünniaasta ja sünnikuupäevaga 47-aastane mees elab Floridas. Kui uskuda veebikülge www.floridaresidencedirectory.com, siis tuleb välja, et ta on valgenahaline mees, kelle palk on ligi 54 000 dollarit aastas ja vara väärtus 315 000 dollarit. Ta on kirjas kui valija, aga on mitte-aktiivne. Teada ei ole, millist parteid ta toetab. Ta elab West Palm Beachil. Shawn Lake'i nimelisi inimesi on aga maailmas palju. On siiski mõned märked, mis seovad selle nimega inimesed Eestiga. Näiteks on üks Shawn Lake saanud 2010. aastal ümber Ülemiste järve jooksul 874. koha, kui jooksis 14 kilomeetrit läbi ajaga 01:25:46. Lisaks tuleb välja, et sellise nimega inimene on osalenud pokkeriturniiril, kus kaotas Kelly Limonovale. Ja ongi kõik.

Selline salapärane mees siis müüb sellist vara.



Loe pikemalt ja vaata kõiki fotosid siit.