Ettevõtja Elutööpreemia pälvis ASi Harju Elekter nõukogu esimees ja arendusdirektor Endel Palla, kes on ettevõttes töötanud enam kui 40 aastat, teatas peakorraldaja.

Eesti Aasta Ettevõtja 2012 kuulutas välja ürituse patroon president Toomas Hendrik Ilves, kes märkis ürituse avakõnes, et edu saadab eelkõige neid, kes on investeerinud arendustegevusse – innovatsiooni võib tema sõnul leida ja peab otsima nii tuules, leivas kui ka elektris.

President avaldas lootust, et Aasta Ettevõtja konkurss lükkab takka uutele saavutustele. Konkursi 5 aastane kogemus näitab presidendi sõnul, et ette otsa jõuavad need ettevõtjad, kes on tegutsenud keskmiselt 14 aastat ja kes on näinud nii tõuse kui ka langusi.

"Kindlasti oli seekordne võitja eriline ja erakordne - mul on hea meel, et Aasta Ettevõtja 2012 on naisettevõtja - Ruth Oltjer," märkis Ranno Tingas.

„Võitja puhul tooksin esile tema kui arsti pühendumuse muuta maailma läbi oma ettevõtte ning julguse vaadata Aasia turgudele, kus vajadus kvaliteetsete desinfektsioonitoodete järgi on kõige suurem. Lisaks väärib märkimist tootearendus ja innovatsioon, mis võimaldavad tuua turule tooteid, mis vastavad just sihtgrupi vajadustele.“

Tingase sõnul viivad motiveeritud ettevõtjad ühiskonda edasi ning tunnustus on üks olulisi liikuma panevaid jõude uute kõrguste saavutamisel.

„Ettevõtjad vajavad ühiskonnas oluliselt rohkem tunnustamist ja esiletoomist, mida rõhutas Endel Pallale elutööpreemiat üle andes ka majandus-ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts.“

„Julgustaksin kõiki inimesi ettevõtlusega tegelema. Võib küll öelda, et enda jaoks ettevõtjal kuigi palju aega ei ole, kuid see töö on huvitav ja kui teed midagi, mida ise tahad teha, siis see ongi tegelikult põhiline motivaator,“ rääkis Eesti Aasta Ettevõtja 2012 Ruth Oltjer.

„Minu ettevõtjatee sai alguse sellest, et päras 15 aastat arstina töötamist tekkisid mul väga tugevad allergiad kõikvõimalike desinfektsiooni vahendite vastu. Ja nii hakkasin otsima teisi väljundeid – leidsin kõigepealt Inglismaalt vahendeid, mis ostusid mitteallergiliseks, neid hakkasid tahtma ka paljud sõbrad-kolleegid ja viimaks jõudis asi välja oma ettevõtteni,“ rääkis Ruth Oltjer.

„Täna toodab ja arendab Chemi-Pharm tooteid, mis on põhiliselt mõeldud meie haiglatele – desinfektsiooni vahendeid millega saab puhtaks teha meditsiinitöötaja oma käed, kirurg enne operatsiooni ka patsiendi naha, instrumendid, pinnad ja kõik asjad mis haiglas vajavad desinfetseerimist. Müüme oma toodangut 15 eri riigis, Eestis kasutab meie toodangut 85% haiglatest.

Ettevõtja Elutööpreemia pälvis ASi Harju Elekter praegune nõukogu esimees ja arendusdirektor Endel Palla, kelle sõnul on ettevõttes kõige tähtsamad inimsuhted, sest üksi ei tee ükski juht mitte midagi.

„Olen auhinna eest tõesti meelitatud, kuid ma ei oleks seda iialgi saanud, kui Harju Elektris ei oleks olnud nii häid töötajaid, kui seal on olnud ja praegu töötavad. Arvan ka, et Eesti kapitalil ettevõtteid on rohkem vaja – siis areneks Eesti riik paremini.“