20.09.2011, 13:51
FOTOD: vaata, kuidas Leibur saia-leiba küpsetab!
FOTO:
Leivatootja Leibur käivitas hiljuti 200 000 eurot maksnud röstitootmisliini, mille tehnoloogia annab röstitoodetele tavapärase säilivusaja ilma säilitusainet (E200 - sorbiinhape) lisamata.
Liinil valmib 55 protsenti kogu Leiburi toodangust. Kolm neljandikku röstiliini toodangust ekspordib ettevõte Lätti, Leetu ja Soome.
Leiburi tegevjuhi Asso Lankotsa sõnul on puhasruumi tehnoloogia ainulaadne Baltikumis ja Soomes.
“Lahti seletatult tähendab see, et röstitoodete jahutamine, viilutamine ja pakkimine toimub kinnises keskkonnas, kus saab tavapärasest palju hügieenilisemalt toota ja pakkida,” ütles Lankots.
Uus liin toodab 6000 tükki viilutooteid tunnis ehk umbes 60 tonni päevas.
Leiburi turuosa on Eestis 30 protsenti. Ettevõttes töötab 300 inimest.