Estonian Airi arendus- ja turundusjuht Gunnar Mägi ütles lennufirma uue visuaalse väljanägemise tutvustamisel, et pisut muudeti Estonian Airi logo, välja vahetati vana rukkilill ning natukene muditi  värvijoont lennukil.

"Lennukile on joonistatud värvid tõusvas joones, mitte sirgelt. See peaks näitama meie kasvu ja soovi areneda. Lisaks katab kujundus ja värvid nüüd ka lennuki mootoreid. Kujunduse osana lennukil on uuenenud rukkilillepilved ning logo "Welcome to Estonia"," sõnas turundusjuht.

Esimesed uue kujundusega lennukid, Brasiilias toodetud, kuid Finnairilt renditud, Embraer 170 jõuavad Tallinna veebruari lõpus.

Estonian Airi hinnangul vajab lennufirma ühtekokku 12 Embraeri E-Jet-tüüpi lennukit, mis aitavad lennufirmal tihendada lennugraafikut olemasolevatel liinidel, lisada uusi sihtkohti ja lennata vähemalt kaks korda päevas Euroopa tähtsamatesse linnadesse.

Esimesed neli lennukit saabuvad Eestisse 2012.a. veebruaris ja märtsis, ning nendeks on 76- kohalised Embraer 170-d. Lennukid liisitakse lennufirmalt Finnair. Uute lennukite kasutuselevõtuga tagatakse ettevõtte kasv ja vahetatakse välja Boeing.

Ettevõte peab hetkel läbirääkimisi lennukitootja ja liisingufirmadega ülejäänud kaheksa lennuki tarnetingimustes ja –aegades. Lennukiparki hakkavad tulevikus kuuluma mudelid E-175 ja E-190, milles on vastavalt 88 ja 112 istekohta. Ülejäänud kaheksa lennukit plaanitakse Eestisse tuua ajavahemikus 2013–2015.

Embraerid sobivad paremini Estonian Airi uue strateegia elluviimiseks tänu oma efektiivsusele, sobilikule suurusele ja lennuulatusele.