Saadetises on trükis olulisima infoga eurole üleminekust, rahandusministeeriumi ja Euroopa Komisjoni kaaskiri ning eurokalkulaator, teatas rahandusministeerium.

Nendes omavalitsustes ja Tallinna linnaosades, kus rahvastikuregistri järgi on vähemalt pool elanikkonnast muukeelne, saadetakse nii eesti- kui venekeelne trükis. Need omavalitsused on: Sillamäe linn, Narva linn, Peipsiääre vald, Aseri vald, Piirissaare vald, Narva-Jõesuu linn, Alajõe vald, Kallaste linn, Kohtla-Järve linn, Maardu linn, Vaivara vald, Kiviõli linn, Loksa linn, Mustvee linn, Jõhvi vald, Kasepää vald ja Paldiski linn. Tallinnas saadetakse venekeelne brošüür kõikidele adressaatidele Haabersti, Põhja-Tallinna ja Lasnamäe linnaosades.

Neil, kes soovivad lisaks eestikeelsele trükisele saada ka venekeelset palub rahandusministeerium pöörduda oma linna(osa)- või vallavalitsusse, kust antakse vajadusel venekeelne trükis lisaks. Kõik euroinfobrošüürid on saadaval ka elektroonilisel kujul Euroveebis.

Eurokalkulaatoriga on kaasas kasutusjuhend (eesti, vene ja inglise keeles) ning kalkulaatorite garantii kehtib kaks aastat lõpptähtajaga 15. september 2012. Kalkulaatorite garantiivahetust teostab kauplustekett Euronics kõigi oma Eesti esinduste kaudu.

Kui kellelgi ei ole 17. novembriks saadetist postkasti laekunud või kui saadetis on kahjustatud, palume ühendust võtta Eesti Posti klienditeenindusega: info@post.ee, 1661; 661 6616 või anda teada Euroinfo telefonil 800 3330.

Lisaks otsepostitusele jaotab rahandusministeerium eurokalkulaatoreid tasuta sotsiaalhoolekandeasutustele, sõjaväeosadele, üliõpilaskondade liitudele ja vanglatele. Need on institutsioonid, kus inimesed elavad püsivalt väljaspool oma perekonda, moodustades seaduse mõistes omaette leibkonna.

Veel saavad 1725 kalkulaatorit ühistransporditeenust liiniveo korras osutavad bussiettevõtted, et hõlbustada piletite müüki bussides krooni ja euro paralleelkäibeperioodil 1.-14. jaanuarini.

Eurokalkulaatorite kättetoimetamine lõpeb 17. novembril.