Täna hommikul üritasid mehed kambakesi seal üht Lexust välja pukseerida, kuid kuna "surnud" Lexusel ei saanud isegi esirattaid pöörata, oli asi keeruline ja aeganõudev.

Kohal käinud fotograaf sai ühelt autoomanikult teada, et tegemist on üldse õnnetu paigaga, sest lisaks uputustele käivad majaelanike närve proovile panemas vargad. Kaduma on läinud nii kahe- kui ka neljarattalisi sõidukeid, rääkimata keldriboksidesse sissemurdmistest. Tagatipuks pandi pihta kaamerasüsteem.

Fotograafigi kaameravälja jäi auto, millel kriisiolukorda ära kasutades oli küljeaken julmalt sisse löödud.

Ergo Kindlustuse kindlustusdirektor Andres Konsap ütles Delfile, et kindlustusselts on alustanud kahjuteadete vastuvõtmist seoses nädalavahetusel sadanud vihma tagajärjel tekkinud üleujutusega.

"Juhul kui kahju on tekkinud sõidukile, siis kuulub kahju hüvitamisele, kui kliendil oli kehtiv sõidukikindlustuse leping (kasko) ning kahju oli ootamatu ja ettenägematu. Kui kahju on tekkinud kliendile kuuluvale hoonele ja/või selles asuvale varale, siis kuulub kahju hüvitamisele, kui kliendil oli kehtiv kindlustusleping, mis sisaldas kaitset üleujutuseriski vastu," selgitas ta.

"Kui taoline juhtum on aset leidnud, siis nagu ka muude kahjude korral, peab omanik tegema kõik võimaliku oma vara päästmiseks ning edasise kahju suurenemise vältimiseks. Seejärel käivitub sisuliselt tavapärane kahjukäsitluse protseduur ehk klient peaks informeerima oma kindlustusseltsi ja toimima edasi sealt saadud juhiste kohaselt. Kahjukäsitluse käigus selgitatakse välja juhtumi asjaolud ning tulenevalt sellest tehakse ka otsus."

Kuna sõidukid on väga erineva hinna- ja varustustasemega, siis seetõttu otsustatakse sõiduki taastamine iga juhtumi puhul eraldi, tulenevalt tekkinud kahjude suurusest. Kliendi kanda jääb omavastutuse osa, mis on kirjas kindlustuslepingus.

Vaata kuidas nägi kelder välja laupäevase uputuse ajal!