„Teavitame, et seoses kriisiga soovime hoida meie töötajaid ja külalisi ning vastu on võetud otsus sulgeda Vapiano restoranide uksed. Peatame teenuse pakkumise ka läbi kullerteenuste,” ütles Vapiano Eesti täna hommikul klientidele saadetud teates.

Kõik Vapiano restoranid on suletud alates 15. märtsist. „Lähtume meetmetest riigis ja anname koheselt teada, kui saame uksed taas avada,” ütles ettevõte. Restorani kinnitusel ei lase nad värskel ja kehtiva säilivusajaga toorainel raisku minna. „Teeme koostööd Toidupangaga, et toit jõuaks nendeni, kes seda kõige enam vajavad,” märkis ettevõte.

Eile jagas Vapiano Eesti ka sotsiaalmeedias pilte sellest, kuidas ettevõte on pärast restoranide sulgemist võtnud ühendust Toidupangaga. „Hästi abivalmis meeskond oligi juba loetud tundidega uksel ja toidumoon abivajajatele üle antud,” märkis ettevõte, kes kutsub ta teisi restorane varutud toitu mitte raisku laskma ning Toidupangale annetama.

Esimene Vapiano restoran avati Tallinnas 2008. aasta kevadel. Vapiano restoranid teenisid 2018. aastal piirkonnas üle 12 miljoni euro. Möödunud sügisest kuuluvad Vapiano restoranid Baltikumis ja Soomes suurärimees Margus Linnamäele.