Shawarma on venelaste seas populaarne kebabisarnane toit. Venemaa sotsiaalmeediakanalis Vkontakte loodud grupp, kus ilusad tüdrukud postitavad pilte enda ja kebabiga, sai millegi pärast väga populaarseks. Selle lehe lõid Roman Burdunov ja Aleksei Novikov. Neil kahel oli Sputnik Newsi sõnul unistus, et konteptsiooni - ilus tüdruk ja shawarma .´- paneks inimesi Venemaalt, Valgevenest, Ukrainast ja mujalt samasuguseid pilte tegema ja saatma. See õnnestus.

Juba on aga tekkinud versioon, et kõike seda kureerib Vladimir Putini valitsus ning see on osaks tema „kodumaise toidu propageerimise" kampaaniast. Lääne toidu vastasest propagandast. Nii proovitakse kenade neiudega reklaamida kohalikku toitu ning panna inimesi unustama hamburgereid. See on kodune anti-McDonaldsi reklaam.

The Express kirjutab, et seda lehekülge toetab Putini tervishoiuminister. Samas ei ole sellel mingit tõestust. Kindlasti meeldib aga selline algatus Putini valitsusele.

Shawarmat tänaval müüvad ettevõtjad on juba kampaaniast kasu lõikamas. Tegemist on positiivse ja eduka ettevõtmisega. Kuid taaskord kerkib küsimus, et kuidas eristada tavalist viraalset sisu, reklaami ning propagandat.

Vaadake "ilusate naiste ja shawarmade" stiilinäiteid siit.