Teise koha paremusjärjestuses pälvis Tallinna vanalinnas asuv Vene restoran Tchaikovsky ning kolmandaks jäi OKO.

Esikümnesse mahtusid veel Aasia restoran Chedi (4), Järvamaal asuv Põhjaka (5), Leib (6), Moon (7), Neh (8), Bordoo (9) ning esikümne lõpetas Ribe (10).

“Sellel aastal tuli selgelt juurde üks oluline nõue teistest paremaks pürgivale söögikohale - rohkem kvaliteeti vähema raha eest. Enam lihtsaid ja puhtaid maitseid, vähem visuaalselt atraktiivseid
kunstiteoseid taldrikul,” selgitas programmi Eesti Maitsed eestvedaja Aivar Hanson. “Suurtes raskustes on vanamoodsad esindusrestoranid. Meil ja igal pool mujal samuti,” rääkis ta.

Parima söögikoha valisid välja restoranide töötajad ja toiduajakirjanikud, samuti toidublogijad nii Eestist kui ka välismaalt. “Iga valija sai nimetada seitse talle kõige rohkem
meeldinud söögikohta paremusjärjestuses. Iga nimetamine annab söögikohale punkte ja punktide
summa poolest 50 paremat pääsevadki tabelisse,” selgitas Hanson.

Hindamisse olid kaasatud ka Soome, Rootsi ja Venemaa nimekad oma ala asjatundjad. "Nende meelest on meie juhtivate kokkade tase väga kõrge. Aga soovida jätab söökide juurde jookide valimise oskus," vahendas Hanson.

Terviklikku edetabelit vaata Eesti Maitsete koduleheküljelt.