Seeria pakub mainframe-klassi töökindlust ja avatud süsteemide eeliseid. Uued serverid on kiireimad SPARC serverid, mis seni loodud. Serveriseeriat turustatakse SPARC Enterprise brändi all tegutsevate ettevõtete ja tütarettevõtete poolt, teatasid ettevõtted.

Süsteemid on mõeldud klientidele, kelle jaoks on olulised kõrgelt skaleeruvad ja töökindlad serverid ja kellel on vaja saavutada suuremat süsteemi rakendumist ja jõudlust läbi virtualisatsiooni. Servereid iseloomustab Fujitsu missioonikriitilise arvutitehnoloogia loomise kogemus, kõrgete näitajatega protsessorite tehnilised lahendused ning Suni avatud ja skaleeritud võrgutehnoloogia kogemus.

SPARC Enterprise serverite seeria on kulminatsiooniks üle kahe aasta väldanud ühisarendusele Fujitsu ja Suni poolt, rajanedes nende 20 aasta pikkusele strateegilisele koostööle. Uued serverid vastavad klientide üha kasvavatele vajadustele süsteemi kasutamisvõimaluste suurendamiseks nii hajusandmete töötluskeskkonnas kui ka klassikalises SMP-töötluses, pakkudes terve rea kõrgtiheduslikke partitsioneerimise ja määramispiirkonna tehnoloogiaid.